Euroleague

Βγάζει... γούστα αυτός ο Παναθηναϊκός!

Άνετος κι ωραίος ο Παναθηναϊκός! Με τον Τζέιμς Γκιστ να μετατρέπεται σε... Λεμπρόν (Τζέιμς), τον Νικ Καλάθη να οργιάζει και τον Διαμαντίδη πανταχού παρών, το τριφύλλι επικράτησε 85-73 της Καρσίγιακα.

Έστειλε το μήνυμα... επιστροφής και ευρωπαϊκά!

Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε περίπατο το ματς με την Καρσίγιακα, επικρατώντας εύκολα 85-73 των πρωταθλητών Τουρκίας και κάνοντας σεφτέ στη φετινή Ευρωλίγκα (1-1).

Όργια από Γκιστ ο οποίος πέτυχε νέο ρεκόρ πόντων με 27 (8/10 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/2 βολές), οργανωτής -και εξίσου ρεκόρ- με τα όλα του ο Καλάθης που σταμάτησε στις 11 ασίστ, 12 πόντους και 8 ασίστ ο Διαμαντίδης(!), ενώ άλλοι τέσσερις πράσινοι είχαν από 8 πόντους!

Επόμενο παιχνίδι του Εξάστερου στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, με τον κόσμο αν και νωρίς να... ζητά το έβδομο αστέρι.

Το ματς

Μπορεί ο Γκάμπριελ να 'δειξε ζεστός και κεφάτος στην εκκίνηση του ματς, δίνοντας μικρό προβάδισμα στην Καρσίγιακα (2-5), ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού του έκοψαν τον... αέρα, με τον Γκιστ να επαναφέρει την «τάξη» (7-5). Ο Καλάθης έκανε «παπάδες» με την μπάλα στα χέρια, μοίραζε εντυπωσιακά και με τον ανίκητο κάτω απ' τη ρακέτα, Ραντούλιτσα, οι πράσινοι ξέφυγαν με 14-7. Το τριφύλλι έβγαζε μεγάλη διάθεση στο παρκέ, έτρεχε στον αιφνιδιασμό (εκμεταλλευόμενο την καλή του άμυνα και την αστοχία των Τούρκων) και άρχιζε να... εξαφανίζεται με τρίποντο Διαμαντίδη (21-10). Οι φιλοξενούμενοι επέμεναν -λανθασμένα- στα μακρινά σουτ και ο εύστοχος Παναθηναϊκός δεν έχανε το ρυθμό του παρά το ροτέισον (με Φώτση-Γιάνκοβιτς), κλείνοντας με το εμφατικό 30-15 την πρώτη περίοδο.

Με τον Γκάμπριελ να προσπαθεί μόνος (10 πόντους), οι πρωταθλητές Τουρκίας ήταν αδύνατο να προβάλλουν αντίσταση στον «δαιμονισμένο» Παναθηναϊκό που κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα και έκανε πάρτι στο ΟΑΚΑ (35-20). Καλάθης οργανωτικά (7 ασίστ ήδη) και Γκιστ εκτελεστικά (12 πόντους ήδη) έκαναν ό,τι ήθελαν, διέλυαν κάθε ελπίδα της Καρσίγιακα να επιστρέψει και κρατούσαν απόλυτο κυρίαρχο το τριφύλλι με 42-24, στο 15'. Οι παίκτες του Σάριτσα βρήκαν -επιτέλους- λύσεις από τα 6,75, αλλά ο εκπληκτικός Γκιστ και ο πάντα χρήσιμος Κούζμιτς δεν τους άφηναν να το χαρούν ιδιαίτερα, ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στους 17 (47-30). Το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να διαμορφώσουν το 47-34 του ημιχρόνου, σε ένα πιο... ισορροπημένο δεκάλεπτο, σε σχέση με τον πράσινο ξέφρενο ρυθμό του πρώτου.

Ο Εξάστερος μπήκε «μουδιασμένος» στο δεύτερο μέρος, με συνεχόμενα λάθη, που επέτρεψαν σε Γκάμπριελ και Άιβερσον να ρίξουν την απόσταση της Καρσίγιακα μετά από ώρα κάτω απ' τους δέκα (47-40). Ο Τζόρτζεβιτς σήκωσε απ' τον πάγκο (άρον-άρον) τους Διαμαντίδη-Φώτση και η «ζημιά» αποκαταστάθηκε. Με τον αρχηγό να δίνει μια ασίστ (στον ασταμάτητο Γκιστ), να ευστοχεί σε τρίποντο και τον Πάβλοβιτς να τον... μιμείται, ο Παναθηναϊκός κράτησε ασφάλεια, με το 54-42 στο 24'. Οι Τούρκοι επέμεναν -αδίκως- στα τρίποντα (όπου ήταν... εκνευριστικά άστοχοι) και ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ξεφεύγοντας με 60-44, χάρη σε Γκιστ (21 πόντους) και Χαραλαμπόπουλο. Με τέτοια δύο σουτ, βέβαια, από Παλάσιος-Ράγκλαντ (είχε σιγήσει ο Γκάμπριελ), η φιλοξενούμενη ομάδα κρατήθηκε σε... αναστρέψιμα(;) επίπεδα, 64-52.

Οι Τούρκοι... πίστευαν πως μπορούσαν να κάνουν το μπαμ στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Διαμαντίδης τους έσβησε τα όνειρα, γράφοντας το 69-54 από μακριά. Ο Ράγκλαντ πάλευε μόνος του στην επίθεση αλλά πόσο να αντέξει κι αυτός όταν ουσιαστικά δεν είχε βοήθειες (ο Γκάμπριελ είχε μείνει στους 17); Η καλή άμυνα και ο επιθετικός πλουραλισμός κρατούσαν άνετα κι ωραία το τριφύλλι σε ρόλο αφεντικού με τα δύο τρίποντα από Πάβλοβιτς και Φώτση να φέρνουν το 80-62! Κάρτερ και Παλάσιος προσπάθησαν να μετριάσουν την ήττα της ομάδας τους -με τον Παναθηναϊκό να 'χει χαλαρώσει απολύτως φυσιολογικά- αλλά ο Γκιστ ήταν σε... τρομακτικό βράδυ και τελειώνοντας το ματς με 27 πόντους, διαμόρφωσε και το τελικό 85-73 του Εξάστερου!

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 47-34, 64-52, 85-73

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Φελντίν 2, Διαμαντίδης 12 (8ασίστ), Γκιστ 27 (3), Καλάθης 6 (11 ασίστ), Παπαγιάννης, Κούζμιτς 8

Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Ράγκλαντ 12 (1), Παλάσιος 14 (2), Άιβερσον 5, Μπαϊγκούλ 2, Αλτιντίγκ 2, Κάρτερ Τζάστιν 4, Γκονλούμ 4, Γκάμπριελ 17 (2), Κάρτερ Τζος 10 (2), Σιπάχι 3

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x