Euroleague

«Σωστή η απόφαση για τζάμπολ στη φάση με τον Λεσόρ - Πάτησε ξεκάθαρα γραμμή ο Νίμπο»

Ο πρώην top επιπέδου διαιτητής στην Ευρώπη και προπονητής διαιτητών, Τοντ Γουόρνικ, ανέλυσε στο BasketNews τις φάσεις για τις οποίες κατέθεσε ένσταση ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR μετά το ματς με τη Μακάμπι.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ηττήθηκε στο Game 3 από τη Μακάμπι με 85-83 και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στο Final Four, ωστόσο είχε μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα, καταθέτοντας μάλιστα διπλή ένσταση για δύο φάσεις στο τελευταίο λεπτό.

Ο πρώην top επιπέδου διαιτητής στην Ευρώπη και προπονητής διαιτητών, Τοντ Γουόρνικ, ανέλυσε στο BasketNews τις δύο αυτές επίμαχες φάσεις, δίνοντας δίκιο στις διαμαρτυρίες των «πρασίνων» όσον αφορά τη μία εξ αυτών.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη φάση με πρωταγωνιστές τον Λορέντζο Μπράουν και τον Ματίας Λεσόρ στα 15,5 δευτερόλεπτα, χαρακτήρισε σωστές όλες τις αποφάσεις των διαιτητών. Αρχικά, τόνισε πως ορθά δεν μέτρησε το καλάθι του γκαρντ της Μακάμπι, καθώς ο Γάλλος ψηλός ακούμπησε μεν το ταμπλό, όχι όμως με αντικανονικό τρόπο και χωρίς να επηρεάσει την πορεία της μπάλας.

Από την άλλη, ωστόσο, επεσήμανε ότι σωστά οι διαιτητές αποφάσισαν να δώσουν τζάμπολ και όχι την κατοχή στον Παναθηναϊκό ΑΚΤΟR, αφού την ώρα που έγινε το αρχικό σφύριγμα για να μετρήσει το καλάθι του Μπράουν, δεν υπήρχε ξεκάθαρη κατοχή της μίας ή της άλλης ομάδας, επομένως ο κανονισμός ορίζει τζάμπολ.

Σχετικά με την άλλη αμφισβητούμενη φάση, η οποία έλαβε χώρα στα 56 περίπου δευτερόλεπτα, ο Γουόρνικ δικαίωσε τις διαμαρτυρίες του «τριφυλλιού», εκφράζοντας την απορία του που ο διαιτητής, ο οποίος ήταν ακριβώς δίπλα στη φάση, δεν παρατήρησε πως ο Τζος Νίμπο πάτησε ξεκάθαρα τη γραμμή.

Δείτε το βίντεο της ανάλυσης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x