Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Η άμυνα και το μυαλό δεν πήγαν Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός με… αεράμυνα δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο Βερολίνου απέναντι στην Άλμπα. Ο κόουτς της εξέδρας αναλύει.

Με το μυαλό του αλλού και σίγουρα όχι στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός μοιραία έχασε με 87-78 από την Άλμπα στο Βερολίνο στην προτελευταία του υποχρέωση για τη φετινή Ευρωλίγκας. Ας δούμε τι έφταιξε:

-Συγκέντρωση, ενέργεια και άμυνα… μηδέν: Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να κάνει αγγαρεία και να βγάζει την υποχρέωση. Χωρίς πάθος και εγρήγορση στην άμυνα, παρακολουθούσε τους αντιπάλους του να εκτελούν τα ταχύτατα plays τους και στις σπάνιες φορές που αστοχούσαν, συνήθως έχανε τα ριμπάουντ (16 επιθετικά οι γηπεδούχοι). Πλην της δεύτερης περιόδου, που η ζώνη μπέρδεψε την Άλμπα και την κράτησε στους 16π., είχε μίνιμουμ παθητικό 23 πόντους σε κάθε δεκάλεπτο.

-Πολλά λάθη, ένας… Νέντοβιτς: Η Άλμπα δεν έπαιξε καμιά σκληρή άμυνα, αλλά παρ’ όλα αυτά οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε 15 λάθη (για μόλις 16 ασίστ). Αν δεν ήταν τα προσωπικά καλάθια του Νέντοβιτς, που πήρε βοήθειες στο σκορ μόνο από τον Παπαπέτρου, το παιχνίδι θα είχε χαθεί νωρίτερα και ακόμη πιο εύκολα.

-Ο Κουμάντζε νίκησε τον Παπαγιάννη: Αυτό δεν το περιμέναμε. Μετά τη σπουδαία του εμφάνιση απέναντι στον Ταβάρες, ο Big Papa τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Κράιστ Κουμάντζε. Ο ύψους 2,23μ. σέντερ κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τον Έλληνα σέντερ, είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και σκόρπισε φόβο σε κάθε απόπειρα του Παναθηναϊκού να επιτεθεί κοντά στο καλάθι.

-Το μυαλό στο... ΟΑΚΑ: Πέρα από την έλλειψη κινήτρου, σίγουρα φάνηκε ο Παναθηναϊκός να έχει το μυαλό του πρόωρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Δευτέρα, που θα κρίνει και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του πρωταθλήματος. Όμως αυτό δεν συνάδει με το μέγεθος του συλλόγου, που πρέπει να παλεύει κάθε ματς, ακόμη και σε μια προ πολλού χαμένη σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x