Γιώργος Πετρίδης

Έτσι, δεν έχει καμία τύχη με τον Ολυμπιακό…

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα.

Όπως λέγαμε το προηγούμενο διάστημα, το θέμα για τον Παναθηναϊκό είναι να «χρησιμοποιήσει» τα ματς της Ευρωλίγκας προκειμένου να διορθώσει τις αδυναμίες του, να μονταριστεί και να δοκιμάσει πράγματα για την αναμέτρηση (ή για τις πιθανές αναμετρήσεις) με τον Ολυμπιακό στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Ε λοιπόν στη συνάντηση με την Άλμπα συνέβη το ακριβώς αντίθετο και σίγουρα αυτή η εικόνα θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες στις τάξεις του «τριφυλλιού». Κακά τα ψέματα, με απόδοση σαν κι αυτή στο Βερολίνο, οι «πράσινοι» δεν θα έχουν καμία τύχη με τους «ερυθρόλευκους» την προσεχή Δευτέρα (11/4) για τη Stoiximan Basket League.

Συγκέντρωση; Μηδενική. Καθαρό μυαλό; Σχεδόν από κανέναν. Μαχητικότητα; Μάλλον… άγνωστη λέξη. Πάθος; Ανύπαρκτο. Διάθεση και αποφασιστικότητα; Πουθενά και σχεδόν από κανέναν. Κι όλα αυτά πάνω που πιστέψαμε ότι η ομάδα του Πρίφτη βελτιώθηκε και παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης, αν θυμηθούμε τις δύο τελευταίες εμφανίσεις με Ρεάλ και ΑΕΚ.

Δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός που είδαμε στη Γερμανία ήταν το ίδιο… φάντασμα που παρακολουθούσαμε στα περισσότερα εκτός έδρας του στη φετινή Ευρωλίγκα. Δηλαδή μια ασύνδετη ομάδα, που ξεκινάει εντελώς… μουδιασμένα τα παιχνίδια και δίχως το παραμικρό σθένος. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Παναθηναϊκός: Έτσι δεν έχει καμία τύχη με τον Ολυμπιακό

Μόνο και μόνο το γεγονός πως το 11-11 του 4’ μετατράπηκε σε 28-13 στο φινάλε της πρώτης περιόδου τα λέει όλα. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχασαν όλες τις μονομαχίες κάτω από το καλάθι και «χάριζαν» συνεχώς δεύτερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους, που σε κάποιες περιπτώσεις έπαιρναν 2 και 3 επιθετικά ριμπάουντ στην ίδια φάση!

Φυσικά σε αυτό το διάστημα υπήρχε και σαφές επιθετικό πρόβλημα, καθώς δεν κυκλοφορούσε η μπάλα και τα αβίαστα λάθη διαδέχονταν το ένα τ’ άλλο. Ως συνήθως δηλαδή στη φετινή Ευρωλίγκα. Λάθη που έδιναν εύκολες κατοχές και πόντους στους αντιπάλους. Λάθη που σε κάνουν έξω φρενών. Σε απλές πάσες και χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Το τρομερό κρεσέντο του Νέντοβιτς στη 2η περίοδο (σ.σ. 14 πόντους πέτυχε σε αυτό το διάστημα) έβαλε πάλι τους «πράσινους» μέσα στο παιχνίδι, όμως ήταν φανερό ότι ο Σέρβος πάλευε μόνος του. Άντε με… ολίγον από Καββαδά, ο οποίος για μια ακόμα φορά ήταν τιμιότατος και πρόσφερε αυτό που μπορούσε.

Παναθηναϊκός: Έτσι δεν έχει καμία τύχη με τον Ολυμπιακό

Η έλλειψη καθαρού μυαλού που υπήρχε όμως στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» φανερώθηκε και στο φινάλε του ημιχρόνου, με τον Μέικον να κάνει εντελώς αχρείαστο λάθος στον Σμιθ στα 3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος δίνοντας δύο βολές στον γκαρντ της Άλμπα, καθώς δεν είχε αντιληφθεί ότι η ομάδα του συμπλήρωσε 5 ομαδικά! Τι παραπάνω να πεις;

Ούτε στο δεύτερο μέρος άλλαξαν πολλά πράγματα, είναι η αλήθεια. Όσο προσπαθούσε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει και να μείνει ζωντανός στο ματς, άλλο τόσο υπήρχαν στιγμές που έπαιζε χωρίς συγκέντρωση και έχυνε την καρδάρα με το γάλα. Κυρίως στην άμυνα, όπου έδινε πολλά ελεύθερα σουτ στους παίκτες του Γκονθάλεθ. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν να υποστεί την «καθαρή» ήττα (87-78).

Παναθηναϊκός: Έτσι δεν έχει καμία τύχη με τον Ολυμπιακό

Στον αθλητισμό συμβαίνει να παίζεις σύμφωνα με τις δυνατότητές σου και να χάνεις. Αυτό όμως που συνέβη στο «τριφύλλι» στην αναμέτρηση με την Άλμπα είναι επιεικώς απαράδεκτο. Μια ομάδα να φοβάται μέχρι και την… σκιά της και να παίζει πολύ πιο κάτω από αυτό που (πιθανότατα) μπορεί. Μια ομάδα να μην παλεύει και να μην διεκδικεί καν τη νίκη. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του να ρίξουν μπόλικη δουλειά τις επόμενες ημέρες και να προσπαθήσουν να διορθώσουν άμεσα τα κακώς κείμενα, αφού το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πλησιάζει και ο χρόνος μόνο σύμμαχος δεν είναι…

Υ. Γ. «Μαγική εικόνα» το 37-34 υπέρ της Άλμπα στα ριμπάουντ. Η «πραγματική» διαφορά όσο παιζόταν το ματς, είναι πολύ μεγαλύτερη. Οι Γερμανοί είχαν 12-13 περισσότερες κατοχές βάσει επιθετικών ριμπάουντ και λαθών των δύο ομάδων.

Υ. Γ. 2 Τι... κατάρα είναι αυτή που έχει χτυπήσει φέτος τον Παναθηναϊκός με τραυματισμούς κ.ο.κ. Μακάρι να μην είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα του Νέντοβιτς και να είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι ο Σέρβος...

Υ. Γ. 3 Όπως είπε και ο Καββαδάς, οι παίκτες του Πρίφτη θα πρέπει επιτέλους να σεβαστούν τον ιδρώτα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x