Euroleague

Ισοφάρισε... δικό του ρεκόρ ο Παναθηναϊκός: Καλύτερη διαφορά σε ένα ημίχρονο το +39!

Ο Παναθηναϊκός έκανε επιμέρους σκορ 62-23 στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Ζάλγκιρις, ισοφαρίζοντας με αυτό το +39 ένα δικό του ρεκόρ που είχε συμβεί πριν από δεκατρία χρόνια!

Το καλύτερο του ημίχρονο στη σεζόν έκανε ο Παναθηναϊκός απέναντι στο δεύτερο μέρος απέναντι στη Ζάλγκιρις, φτάνοντας τελικά στην άνετη νίκη με σκορ 89-65. Δεν ήταν όμως μόνο το δικό του καλύτερο ημίχρονο, αλλά και το κορυφαίο στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα 62-23, κι αυτό το +39 που είχαν είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει δημιουργήσει ομάδα σε ένα μόνο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε ήδη ο Παναθηναϊκός! Η πρώτη φορά που το είχε καταφέρει, ήταν το 2010, υπό της οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τότε, που προηγήθηκε απέναντι στην Όλντενμπουργκ με 60-21 στο πρώτο μέρος.

Μάλιστα, και η τρίτη κορυφαία επίδοση στο συγκεκριμένο στατιστικό ανήκει σε ελληνικά χέρια, και συγκεκριμένα αυτά του Ολυμπιακού, ο οποίος στα πλέι οφ του 2011 προηγήθηκε με σκορ 47-9 απέναντι στη Μοντεπάσκι Σιένα στο ημίχρονο, πριν νικήσει τελικά με σκορ 89-41.

Σε άλλα ρεκόρ, το +25 με το οποίο βρέθηκε να προηγείται ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο (89-64) είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταφέρει να πιάσει ομάδα της Ευρωλίγκας που βρέθηκε πίσω με 15 πόντους, ενώ οι 37 πόντοι που πέτυχαν οι «πράσινοι» στην τρίτη περίοδο είναι η κορυφαία επίδοση στην ιστορία τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x