Euroleague

Παπανικολάου στο sportfm.gr: «Ξέραμε ότι θα ήθελαν να πάρουν ρεβάνς για το ΣΕΦ»

Στην πνευματική ετοιμότητα του Ολυμπιακού απέδωσε ο Κώστας Παπανικολάου τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, μιλώντας στο www.sportfm.gr.

Έτοιμος πνευματικά, αλλά και για να παίξει σκληρά, ήταν ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε στο www.sportfm.gr ο Κώστας Παπανικολάου, μετά τη νίκη (93-73) επί της Φενέρμπαχτσε.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως το ροζ φύλλο αυτό δεν αλλάζει κάτι αναφορικά με την πορεία και τους στόχους της ομάδας, λέγοντας πως εκείνος και οι συμπαίκτες του περίμεναν το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη να απαντήσει για τη συντριβή στο ΣΕΦ, στον πρώτο γύρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου στο www.sportfm.gr και στον Χρήστο Κατριμουστάκη:

Για το αν η νίκη επί της Φενέρ αλλάζει κάτι πιο δραστικά για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs: «Δεν νομίζω ότι αλλάζει ακόμη κάτι αυτή τη νίκη. Γιατί αν πάρουμε τη βαθμολογία βλέπουμε ότι ο πρώτος από τον 8ο και τον 9ο είναι 2-3 νίκες διαφορά. Οπότε δεν είναι μόνο εύθραυστο το πλεονέκτημα έδρας, αλλά είναι εύθραυστη ακόμη και η οκτάδα. Εμείς αν δεν συνεχίσουμε να παλεύουμε με την ίδια προσήλωση, συγκέντρωση και την ίδια πείνα το κάθε ματς και να διεκδικούμε τη νίκη, τότε θα βρεθούμε στην άλλη πλευρά του νομίσματος και δεν νομίζω ότι το θέλει κανείς αυτό. Θα ήταν κρίμα για την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, να θεωρήσουμε ότι κάτι είναι δεδομένο ή ότι κάτι μας χρωστάει κάποιος. Ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, το έχουμε καταφέρει με τη δουλειά μας. Κοιτάμε μπροστά και θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για τις ομοιότητες με το ματς του ΣΕΦ ή αν ταιριάζει στον Ολυμπιακό καλύτερα η τουρκική ομάδα: «Συγκεκριμένα στο πρώτο ματς του ΣΕΦ τότε παίζαμε με τον πρώτο της βαθμολογίας και αυτό από μόνο του είναι πολύ μεγάλο κίνητρο. Σήμερα γνωρίζαμε ότι παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα και με μία ομάδα που την νικήσαμε με μεγάλη διαφορά στο πρώτο ματς. Οπότε, ξέραμε ότι θα βγουν δυνατά, πεισμωμένοι και με δύναμη και εγωισμό να διεκδικήσουν τη νίκη και να μας κερδίσουν ολοκληρωτικά. Είπαμε πριν τον αγώνα στα αποδυτήρια ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά, γιατί παίζουμε σε μία δύσκολη έδρα που έχει πολύ θόρυβο. Να είμαστε σκληροί στα μαρκαρίσματα και να έχουμε ένα παιχνίδι physical, γιατί δεν είναι τίποτα εύκολο και εάν τους αφήναμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Τα κάναμε όλα σε πολύ καλό βαθμό και αυτό έκρινε το ματς».

Για το ματς που ακολουθεί με την Εφές και ένα μήνυμα για τον κόσμο που έκανε ακόμη ένα sold out: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς. Παίζουμε με τους back-to-back πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι μία ομάδα που δεν μπορείς να την ξεγράψεις, όπου και να είναι στον βαθμολογικό πίνακα. Το έχει αποδείξει αυτό. Και πέρυσι ήταν χαμηλά και έκανε ένα σερί στο τέλος της κανονικής περιόδου και βρέθηκε στις υψηλές θέσεις. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά και όσον αφορά τον κόσμο τους ευχαριστούμε. Χαιρόμαστε που για ακόμη μία φορά το γήπεδο θα είναι γεμάτο και όλοι θέλουμε να παλέψουμε με την ενέργειά τους εκείνοι και με την προσπάθειά μας εμείς, για να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x