Euroleague

Έβαψε ερυθρόλευκο το ντέρμπι του Βελιγραδίου με πρωταγωνιστή Νέντοβιτς ο Ερυθρός Αστέρας!

Θριαμβευτής στο μεγάλο σέρβικο ντέρμπι ο Ερυθρός Αστέρας, έφυγε με σπουδαίο διπλό (73-76) από την κατάμεστη «Σταρκ Αρίνα» και πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στη φετινή Ευρωλίγκα!

Σε ένα παιχνίδι που περιλάμβανε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου ντέρμπι, ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 76-73 στην κατάμεστη «Σταρκ Αρίνα» του Βελιγραδίου κόντρα στην Παρτιζάν, έχοντας για μεγάλο του πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Νέντοβιτς!

Ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ως ο πρώτος σκόρερ, με 20 πόντους, ενώ δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε σκόραρε το πρώτο του τρίποντο στο ματς (1/7), χαρίζοντας την σπουδαία νίκη στην ομάδα του!



Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του και έκτη συνολικά στη φετινή Ευρωλίγκα, πλησιάζοντας σε «απόσταση αναπνοής» από την πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, ενώ η Παρτιζάν έπεσε στο 4-8, γνωρίζοντας την τέταρτη σερί ήττα της στη διοργάνωση και μένοντας στη 15η θέση.

Κορυφαίοι για τους θριαμβευτές οι Νέντοβιτς (20π) και Βιλντόσα (14π, 6 ασίστ), ενώ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς ξεχώρισαν οι Πάντερ (15π), Λεσόρ (11π, 10 ριμπάουντ), Μάνταρ (14π) και Παπαπέτρου (13π, 6 ριμπάουντ)

Το ματς


Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να ξεκινάει βασικός για την Παρτιζάν, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν «μουδιασμένες» και άστοχες το ντέρμπι, σκοράροντας από μόλις ένα καλάθι στα πρώτα 2.5 λεπτά. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν επιθετικά και με πρωταγωνιστές τους Λεσόρ, Πάντερ έφτιαξαν σερί 14-2 και βρέθηκαν να προηγούνται με 16-4 στο 6’, πριν οι Βιλντόσα, Νέντοβιτς και Λαζάρεβιτς μειώσουν για το 20-11 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Ερυθρός Αστέρας βελτίωσε αισθητά την αμυντική του λειτουργία και επέτρεψε στη μεγάλη του αντίπαλο να σκοράρει μόλις δύο πόντους σε πέντε αγωνιστικά λεπτά, δημιουργώντας δικό του σερί 15-2 και παίρνοντας προβάδισμα με 24-22 χάρη στο πρώτο καλάθι του Χασάν Μάρτιν στην βραδιά. Η Παρτιζάν αφυπνίστηκε και άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση από Μάνταρ και Πάντερ, όμως οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα ηνία του ματς, νικώντας στη δεύτερη περίοδο με επί μέρους σκορ 29-13 και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια όντας στη «θέση του οδηγού» (33-40).

Πάντερ, Παπαπέτρου και Μάνταρ «ψαλίδισαν» τη διαφορά των φιλοξενούμενων μειώνοντας σε 40-42 και τελικά ισοφαρίζοντας σε 44-44 για τους γηπεδούχους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ στη συνέχεια, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται με τον Παπαπέτρου να ισοφαρίζει σε 52-52 και τον Μάρτιν να βάζει εκ νέου μπροστά τον Αστέρα (52-54).

Ο Έξουμ σκόραρε για πρώτη φορά στο ματς με τρίποντο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, δίνοντας μετά από ώρα ξανά προβάδισμα στην Παρτιζάν (55-54), ενώ για τον Ερυθρό Αστέρα ο Νέντοβιτς συνέχισε να γεμίζει το αντίπαλο καλάθι, φτάνοντας τους 17 προσωπικούς πόντους και ισοφαρίζοντας σε 60-60. Οδεύοντας προς την «τελική ευθεία» του ντέρμπι καμία παό τις δύο ομάδες δεν κατάφερνε να φτιάξει διαφορά και τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Παπαπέτρου έβαλε την Παρτιζάν μπροστά με 73-70, ο Βιλντόσα ισοφάρισε με τρίποντο, Πάντερ και Μάνταρ αστόχησαν σε δικά τουε τρίποντα για το προβάδισμα της Παρτιζάν, πριν ο Νέντοβιτς πετύχει το νικητήριο για τον Ερυθρό Αστέρα τρίποντο!

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 33-40, 52-54, 73-76

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x