Euroleague

Πιτίνο: «Δεν μπορώ να κάνω μαγικά σε μία μέρα, αλλά πρέπει να έρθουν οι νίκες»

Ελάχιστες… πινελιές πρόλαβε να βάλει ο Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, ενόψει του ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Αμερικανό κόουτς να αναφέρεται στην κακή πνευματική κατάσταση που είναι οι «πράσινοι».

Το μοναδικό… φάρμακο τη δεδομένη χρονική στιγμή για τον Παναθηναϊκό είναι μόνο οι νίκες, όπως δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο, ενόψει της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο θρυλικός Αμερικανός κόουτς τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει... μαγικά μέσα σε μία ημέρα, ωστόσο εμφανίστηκε σίγουρος πως το υπάρχον ρόστερ των «πράσινων» έχει πολλές δυνατότητες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό: «Έβλεπα βίντεο, δεν κοιμήθηκα πολύ. Οι παίκτες προσπαθούν πολύ, αλλά όπως τους είπα όταν χάνεις, ο προπονητής κατηγορεί τους παίκτες και οι παίκτες τους προπονητές. Όταν κερδίζεις όλοι είναι χαρούμενοι. Τους είπα ότι μπορούμε να πάρουμε παίκτες, γιατί χάνουμε. Αλλιώς, μπορείτε να εκτελέσετε πιο σωστά το πλάνο και να παίξετε πιο σκληρά. Δεν μπορώ να έρθω εδώ και να κάνω μαγικά σε μία μέρα. Όλες οι αλλαγές πρέπει να έχουν με βασικές αρχές, όπως τα σκριν, η καλύτερη άμυνα κ.ο.κ. Δεν μπορείς να βάλεις full press σε μία μέρα. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από το παιχνίδι με το Μιλάνο. Η ήττα είναι σαν τον καρκίνο, μεταδίδεται. Πρέπει να αρχίσεις να νικάς. Τότε νιώθεις καλύτερα, βάζεις τα σουτ. Πρέπει να το κάνουμε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα της Ευρωλίγκας».

Για τη δική του προσαρμογή: «Μου θυμίζει περισσότερο την εμπειρία μου στην εθνική του Πουέρτο Ρίκο. Πρέπει να προσαρμοστώ. Έχω κοουτσάρει σε όλες τις κατηγορίες του μπάσκετ. Αυτοί οι παίκτες είναι καλύτεροι από αυτό που δείχνουν. Νιώθουν νικημένοι. Είναι δουλειά μου να τους δώσω κίνητρο και να τους κάνω να νιώσουν καλύτερα. Δεν μπορώ να κάνω γρήγορα πολλές αλλαγές, θα τους μπερδέψω. Θέλουμε όμως να βάλουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση».

Για τις μεταγραφές: «Θα μιλήσω με τον τζένεραλ μάνατζερ και τον ιδιοκτήτη για αυτά. Είμαι μία μέρα εδώ. Θα ήθελα να αφήσει ο Γιάννης το Μιλγουόκι και να έρθει να παίξει εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x