Euroleague

Ο Λαρεντζάκης το ξεκίνησε κι ο Σλούκας το τελείωσε για τον Ολυμπιακό: Συμπεράσματα από τη Μαδρίτη

Μερικά συμπεράσματα από το μεγάλο «διπλό» του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ.

Μετά τη Βαρκελώνη στην πρεμιέρα, ο Ολυμπιακός «άλωσε» και τη Μαδρίτη, επικρατώντας 89-87 της Ρεάλ, για το 3-0 στη φετινή Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… μάσησαν σε κανένα σημείο του ματς από την εξαιρετική ημέρα που είχαν στα τρίποντα (14/32) οι παίκτες του Τσους Ματέο, με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να ξεκινάει την αντεπίθεση και τον Κώστα Σλούκα να… γκρεμίζει στο τέλος τα τείχη στο παλάτι της «βασίλισσας».

Φυσικά, ακόμη μία τρομερή εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ, το λιθαράκι του έβαλε και ο Τζόελ Μπολομπόι, ενώ και ο Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσε λύσεις στον δύσκολο ρόλο του αντί-Παπανικολάου.

Τα συμπεράσματα του www.sportfm.gr από τη Μαδρίτη:

* Έκλεινε ιδανικά όλα τα δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός: Τι δεν πρέπει να πάρει μία ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και ειδικά στην έδρα της; Φυσικά, μεγάλες διαφορές. Εάν ένα σούπερ ποιοτικό σύνολο, όπως η «βασίλισσα», πάρει μία καλή απόσταση, τότε το πιθανότερο σενάριο όσο εξελίσσεται το ματς αυτό να μεταφραστεί σε κατηφόρα. Οι «ερυθρόλευκοι», λοιπόν, δεν το επέτρεψαν αυτό σε κανένα σημείο του παιχνιδιού με αποκορύφωμα το φινάλε της αναμέτρησης με το μεγάλο καλάθι του Κώστα Σλούκα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν εξίσου πολύ καλή δουλειά και στα τρία προηγούμενα δεκάλεπτα. Στην πρώτη περίοδο κατάφεραν να την κλείσουν έναν πόντο πίσω (21-20). Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ρεάλ ήταν στο +7 (38-31). Εκεί, οι Πειραιώτες έκαναν σερί 6-0 και το έκλεισαν πάλι στον πόντο (38-37). Σχεδόν τα ίδια και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά στο φινάλε οι «ερυθρόλευκοι» το έκλεισαν μπροστά (62-63).

* Η Ρεάλ δεν… έμαθε από τελευταίο δεκάλεπτο της Βαρκελώνης: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εκκωφαντικά τη φετινή Ευρωλίγκα με το «διπλό» απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Εκ των κορυφαίων και παράγοντας «Χ» ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Με τα μεγάλα του σουτ στο «Παλάου», ο διεθνής γκαρντ «κλείδωσε» το ροζ φύλλο των Πειραιωτών. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, έκανε και στη Μαδρίτη. Ο Λαρεντζάκης, λοιπόν, μπήκε χωρίς πόντο στο τέταρτο δεκάλεπτο. Τελείωσε με 8 πόντους την αναμέτρηση και όλοι μπήκαν εκεί που η μπάλα «έκαιγε». Με δικό του τρίποντο ο Λάρι μείωσε στο -3 (73-70), με λέι απ μείωσε ξανά (76-72) και με δικό του μεγάλο τρίποντο έριξε τη διαφορά στον πόντο (83-82), στα 1:33’’ πριν τη λήξη. Μετά ανέλαβε δράση ο Κώστας Σλούκας και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη μεγάλη νίκη. Εδώ μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε και την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και από τον Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος πρόσθεσε 11 πόντους, πήρε και τα επιθετικά του ριμπάουντ και γενικά έκανε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση ως ο δεύτερος ψηλός. Επίσης, ξεχωριστό... χειροκρότημα πρέπει να πάρει και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος σε ρόλο αντί-Παπανικολάου έβαλε το κορμί του στην άμυνα, ενώ και στην επίθεση είχε 10π. με δύσκολα και σημαντικά καλάθια.

Ρεάλ-Ολυμπιακός: Συμπεράσματα από τη Μαδρίτη

* Ασταμάτητος Σάσα Βεζένκοφ: Μπορεί τα περισσότερα «φώτα» από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ να έπεσαν σε Σλούκα και Λαρεντζάκη, λόγω των όσων έκαναν στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο και πάλι, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνάει μία ακόμη πληθωρική εμφάνιση του Βούλγαρου. Αυτή την στιγμή είναι από τους «καυτούς» φόργουορντ -αν όχι ο πιο «καυτός»- στην Ευρώπη και το απέδειξε και μέσα στη Μαδρίτη. Με το 37αρι που είχε στο σύστημα αξιολόγησης και το βραβείο του MVP της 2ης αγωνιστικής ο Βεζένκοφ συνέχισε στον ίδιο δρόμο και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Σε 32 λεπτά παρουσίας στο παρκέ έκανε από την πλευρά του «σμπαράλια» την άμυνα της «βασίλισσας» με 23 πόντους (1/2β., 8/9διπ., 2/7τρ.), 12 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 3 επιθετικά) και 1 κλέψιμο. Ό,τι και να δοκίμασε δηλαδή πάνω του ο Τσους Ματέο απλά δεν ήταν δυνατό να… δουλέψει για να τον περιορίσει.

* Δεν πήρε ούτε έναν πόντο από αιφνιδιασμό η Ρεάλ: Απίστευτο κι όμως ο Ολυμπιακός το κατάφερε κι αυτό! Μπορεί να δέχτηκαν 87 πόντους από τη Ρεάλ, όμως οι Πειραιώτες είχαν ένα σημείο της άμυνάς τους που ήταν απόλυτα προσηλωμένοι. Κι αυτό ήταν οι επιστροφές τους στην άμυνα ή αλλιώς το αμυντικό τρανζίσιον που λένε. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, επιβεβαιώνει η στατιστική για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στους πόντους από αιφνιδιασμό οι Μαδριλένοι είχαν… μηδέν! Βάσει, λοιπόν, της στατιστικής οι «ερυθρόλευκοι» δεν δέχτηκαν ούτε έναν πόντο από αιφνιδιασμό της «βασίλισσας»! Αντίθετα, ο Ολυμπιακός πήρε 7 πόντους, ενώ υπήρχε ισορροπία και σε άλλους τομείς. Όπως, ότι οι Πειραιώτες πήραν 14π. από λάθη, έναντι 13π. της «βασίλισσας», ενώ από 10π. είχαν οι δύο ομάδες με δεύτερες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x