Euroleague

Ο προπονητής της εξέδρας: Το έκανε εύκολο στη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Χαμένα ριμπάουντ, λάθη, νεκρά διαστήματα είναι μόνο μερικά κομμάτια από το παζλ της ήττας του Παναθηναϊκού μέσα στο «Wizink Center» από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις επί ισπανικού εδάφους ολοκλήρωσε τη «διαβολοβδομάδα» του ο Παναθηναϊκός και κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός από την διαφορά δυναμικότητας, έγινε εμφανές το γεγονός ότι το «τριφύλλι» έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των Μαδριλένων.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr τα στοιχεία που ξεχώρισε από το ματς.

Απαγορεύονται 30 πόντοι σε μία περίοδο:
Σε τέτοια ματς, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να μπαίνει υποψιασμένος αν θέλει να είναι ανταγωνιστικός σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Η Ρεάλ Μαδρίτης, ειδικά μέσα στην έδρα της, είναι μια ομάδα που τιμωρεί το παραμικρό δευτερόλεπτο χαλαρότητας και αυτό αποδείχθηκε με απόλυτη σαφήνεια στα τελευταία 4’’ της πρώτης περιόδου, που ο Χάνγκα διέσχισε το γήπεδο, πάσαρε στον Γιουλ κι αυτός σκόραρε ένα τρελό τρίποντο, αλλά όχι για τα δικά του δεδομένα. Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός να δέχεται 30 πόντους στην πρώτη περίοδο και να κυνηγά από πολύ νωρίς.

Νεκρό διάστημα στο… νεκρό διάστημα της Ρεάλ: Ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη περίοδο μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένος στο παρκέ και ειδικότερα στην άμυνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να κεφαλοποιήσει αυτή τη συμπεριφορά σε μείωση του σκορ. Ο λόγος ήταν το νεκρό διάστημα στην επίθεση. Το 30-18 της πρώτης περιόδου, είχε γίνει μόλις 35-18 έπειτα από έξι λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να έχουν μόλις πέντε πόντους παθητικό, αλλά το κυριότερο ήταν το απόλυτο μηδέν στην επίθεση. Σημαντικό χρονικό σημείο στον αγώνα.

Λάθη και ριμπάουντ: Μέχρι και το ματς με τη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε να έχει πρόβλημα στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά τόσο με την Μπασκόνια, όσο και με τη Ρεάλ Μαδρίτης παρουσιάστηκε κι αυτό το πρόβλημα. Οι Μαδριλένοι πήραν 13 επιθετικά ριμπάουντ, συνολικά 7 από τους Πουαριέ και Ταβάρες και αυτό το νούμερο στο «Wizink Center» είναι απαγορευτικό. Ανάλογα απαγορευτικό όμως ήταν και το νούμερο των λαθών των παικτών του «τριφυλλιού», καθώς υπέπεσε σε 19(!), δείγμα της πίεσης από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάνει step up o Μέικον, πισωγύρισμα ο Νέντοβιτς: Αν υπάρχει ένα θετικό για τον Παναθηναϊκό από τα δύο ματς, αυτό είναι ο Ντάριλ Μέικον. Ο Αμερικανός γκαρντ που για πρώτη φορά αγωνίζεται στη Euroleague εμφανίζεται σε κάθε ματς όλο και πιο… ξεψαρωμένος και οι 18 πόντοι του κόντρα στη «Βασίλισσα» αφήνουν μια νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Αρνητικό η παρουσία του Νέντοβιτς, που μετά την εμφάνισή του κόντρα στη Φενέρ είχε 5 πόντους με την Μπασκόνια και 3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης με 0/1 δίποντα και 1/2 τρίποντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x