Euroleague

Σερέλης στο sport-fm.gr: «Οι δύο καλύτερες ομάδες έφτασαν στον τελικό, να κερδίσουμε και με… μισό πόντο»

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε στο sport-fm.gr και τον Γιώργο Πετρίδη για τον μεγάλο τελικό του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη συνολική πορεία της ομάδας στη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει ένα βήμα μπροστά του ώστε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, καθώς αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (26/05, 21:00).

Ο άμεσος συνεργάτης του Εργκίν Αταμάν, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στο sport-fm.gr και τον Γιώργο Πετρίδη για την τεράστια μετάβαση των «πρασίνων» από τη 17η θέση στον τελικό, για τα όσα περιμένει από την αναμέτρηση κόντρα στους Μαδριλένους, αλλά και για τη γενικότερη σεζόν της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα όσα πρέπει να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό: «Αρχικά περιμένουμε να είμαστε πάλι πολύ συμπαγείς αμυντικά και να μην παρασυρθούμε από τα συναισθήματά μας. Από εκεί και πέρα είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι, νομίζω ότι οι δύο καλύτερες ομάδες της χρονιάς παλέψανε και έφτασαν στον τελικό, οπότε θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο αφού φτάσαμε μέχρι εδώ».

Για το αν περίμενε το περασμένο καλοκαίρι να φτάσει ο Παναθηναϊκός μέχρι τον τελικό: «Προφανώς είναι μία μετάβαση και μία διαδρομή πολύ μεγάλη. Το έχω ξαναπεί ότι ο ιδιοκτήτης είχε δείξει τον δρόμο από το καλοκαίρι για να επιστρέψουμε στην ελίτ της Ευρώπης. Η χρονιά δεν ξεκίνησε πολύ καλά στην Ευρωλίγκα, λογικό μεν, με κάποιες ήττες στην έδρα μας, όμως αυτό το τελείωμα της χρονιάς είναι αυτό που μας αξίζει μετά την προσπάθεια που κάναμε και την πορεία που είχαμε».

Για το αν θα ήθελε ο Παναθηναϊκός μια «φωτοτυπία» του αγώνα στη Μαδρίτη: «Προφανώς, όπως και αν κερδίσουμε, και με μισό πόντο, είχε γίνει και μια προφητεία από τον κύριο Γιαννακόπουλο για νικητήριο τρίποντο του Σλούκα στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Το βασικό είναι να είμαστε καλοί στην άμυνα. Η Ρεάλ αν την αφήσεις να παίξει το παιχνίδι της, δεν είσαι σκληρός, δεν τη σταματήσεις στον αιφνιδιασμό, μπορεί να βάλει πολλούς πόντους, το είδαμε και με τον Ολυμπιακό. Επειδή είναι τελικός κυρίως από την άμυνα πρέπει να προσπαθήσουμε, όλη τη χρονιά ήμασταν καλοί σε αυτοί, όπως και εχθές και κερδίσαμε».

Για το πώς δίνεται κίνητρο σε παίκτες όπως ο Καλαϊτζάκης και ο Παπαπέτρου, που δεν είχαν μεγάλο ρόλο μέσα στη χρονιά, να προσφέρουν: «Έχουμε φτάσει εδώ που έχουμε φτάσει, δεν χρειάζεται κάποιος παίκτης ιδιαίτερο "ψήσιμο για να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Τα αποδυτήριά μας είναι πολύ καλά, οι παίκτες μεταξύ τους το ίδιο, ο καθένας θέλει να μπει να βοηθήσει. Είμαι σίγουρος ότι και ο Μαντζούκας να έπρεπε να μπει αύριο, θα έβγαζε τον καλύτερό του εαυτό. Ο Χουάντσο εκεί που ήταν τραυματίας, ήταν κομβικός στο τελευταίο ματς με τη Μακάμπι. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και αυτοί ξέρουν ότι το ροτέισον από τον κόουτς δεν θα είναι πολύ μεγάλο σχεδόν σε κανένα παιχνίδι τέτοιας σημασίας, οπότε όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν».

Για τα όσα είπε ο πιο έμπειρος στα Final Four, Εργκίν Αταμάν, στην ομάδα: «Ο κόουτς το είπε και στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το δούμε όπως τα άλλα, πολύ σοβαρά, είμαστε οι τέσσερις καλύτερες ομάδες. Μένει άλλο ένα ματς για το τρόπαιο, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση μέσα στο βίντεο ή στην προπόνηση. Κάθε ματς το βλέπαμε ως τελικό για να φτάσουμε ψηλότερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x