Η… αρχόντισσα της Πόλης!
Η Γαλατασαράι έφτασε κοντά σε μία τεράστια νίκη, αλλά η Φενέρμπαχτσε στο τέλος πάτησε το… γκάζι και επικράτησε 85-80, για να ανέβει στο 13-7! Το σύνολο του Αταμάν ήταν μπροστά και μάλιστα με διψήφιες διαφορές στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο οι πρωταθλητές Τουρκίας καθάρισαν την... μπουγάδα.
Κορυφαίοι των νικητών, που δεν είχαν ξανά στη διάθεσή τους τον Έκπε Ούντο, ήταν οι Βέσελι και Ντίξον με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα, με τον Σλούκα να είχε εξίσου καλή παρουσία με 9 πόντους και 7 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Σιλμπ και Γκιουλέρ με 21 και 17 πόντους ο καθένας.
Πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε στην αναμέτρηση η Γαλατά, η οποία με πρωταγωνιστή τον Γκιουλέρ πήρε τον έλεγχο (11-22) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενη 27-19. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ήταν πολύ εύστοχοι και στη δεύτερη περίοδο, με την υπέρ τους διαφορά να πηγαίνει στο +14 (31-45) στα μισά. Η Φενέρ έβρισκε λύσεις με τους Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε, αλλά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήγε στα αποδυτήρια με το +13 (41-54).
Περίπου ίδια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τη Γαλατά να συντηρείται σε μία απόσταση ασφαλείας (51-63). Όμως, από τα μισά και μετά, η Φενέρ άρχισε να πιέζει, μειώνοντας στον πόντο (64-65), με το σκορ να διαμορφώνεται στο 64-66. Στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, η ομάδα του Αταμάν ξέφυγε στο +7 (66-73), με τους παίκτες του Ζοτς να απαντούν με ένα δικό τους 7-0 (73-73) στα μισά. Μάλιστα, στα 2:30’’ πριν το τέλος, ο Σλούκας έδωσε το προβάδισμα (77-76) στους πρωταθλητές Τουρκίας, ενώ με το τρίποντο του Ντίξον στα 45’’ πήγαν στο 82-80. Στη συνέχεια, η άμυνα βγήκε για τη Φενέρ, με την αναμέτρηση να πηγαίνει στη… ρουλέτα βολών και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 85-80
Τα δεκάλεπτα: 19-27, 41-54, 64-66, 85-80

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






