Euroleague

Η Ζενίτ έκανε σμπαράλια τη Μπασκόνια!

Η Ζενίτ έκανε θρύψαλα τη Μπασκόνια στην Αγία Πετρούπολη φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη 83-54, φορτσάροντας από το μισό της δεύτερης περιόδου.

Μαθήματα... μπάσκετ παρέδωσε στη Μπασκόνια η Ζενίτ. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης επικράτησε 83-54, κάνοντας σμπαράλια τους Βάσκους, παίρνοντας μια άτυπη εκδίκηση για τις δύο ήττες που είχε στα προηγούμενα της ματς από ισπανικές ομάδες.

Αυτή τη φορά στην έδρας η Ζενίτ ήταν καταπληκτική, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της από το δεύτερο μισό της δεύτερης περιόδου, όταν πέτυχε ένα σερί 24-0 και ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς. Οι Ρώσοι άφησαν άποντους τους Βάσκους για περισσότερο από έξι λεπτά καταφέρνοντας να περάσουν μπροστά στο σκορ με 45-30.

Κορυφαίος για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο Λόιντ με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ακολούθησε ο Ντμίτρι Κουλάγκιν με 12 και οι Μπάρον και Μίκι με 10. Από την άλλη πλευρά για τους Βάσκους ξεχώρισαν οι Γκρέιντζερ με 13, και οι Μπαλντγουιν και Φοντέκιο με 12.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ίσως επηρεασμένη από τις δύο ήττες στα προηγούμενα της παιχνίδια, η Ζενίτ δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς. Η Μπασκόνια, χωρίς να δυσκολεύεται έβρισκε σκοράρισμα, στηριζόμενη σε σημαντικά σημεία στο μεγάλο της ατού, τα επιθετικά ριμπάουντ. Έχοντας 4 μέχρι το τέλος της περιόδου και στοιχειώδη ευστοχία κατάφερε να τελειώσει το ματς προηγούμενη με 23-21.

Το σκηνικό συνεχίστηκε κάπως έτσι και στα πρώτα λεπτά της δεύτερη περιόδου. Μέχρι τα μέσα αυτής... Εκεί άλλαξαν όλα. Σαν ο Τσάβι Πασκουάλ να πάτησε ένα κουμπί, και η ομάδα του να μεταμορφώθηκε. Ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της στην άμυνα και στην επίθεση, μάζεψε τα ριμπάουντ, είχε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και κατάφερε να αλλάξει τα πάντα στο ματς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε... Το 21-30 υπέρ της Μπασκόνια έγινε 45-30, στο τέλος της περιόδου, με τους Βάσκους να πετυχαίνουν το τελευταίο τους καλάθι στην δεύτερη περίοδο, 6’31’’ πριν το τέλος και να σκοράρει πάλι στην επόμενη, τρίτη, περίοδο στο 9’34’’.

Στη δεύτερη περίοδο οι Μπασκόνια έμεινε στους 7 πόντους, ενώ άλλους τόσους πέτυχε και στην τρίτη. Έχοντας 14 πόντους σε δύο δεκάλεπτα, δεν θα μπορούσε να είχε ελπίδα σε κάτι, ειδικά την στιγμή που η Ζενίτ έβρισκε εύκολα πόντους, σκοράροντας 24 και 20 πόντους, αντίστοιχα. Η διαφορά έφτασε στο μεγαλύτερο της σημείο στο τέλους του αγώνα με το σκορ να είναι 80-51, δηλαδή, 32 πόντους!

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 45-30, 65-37, 83-54

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπασκόνια 83-54

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπασκόνια 83-54

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x