Ευρώπη

Αλλάζει το format της ACB

Η ACB προχωρά σε αλλαγές.

Ένα νέο format έχει στα σκαριά η ACB. Οι σύλλογοι, δίχως τη σύμφωνη γνώμη των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, θα καταθέσουν τη σχετική πρόταση στη γενική συνέλευση στις 18 Σεπτεμβρίου.

Το νέο σχέδιο, που στόχος τους είναι να τεθεί σε εφαρμογή το 2019/20 ή το 2020/21, προβλέπει πως θα παραμείνουν 18 οι ομάδες στην ACB, με την τελευταία να υποβιβάζεται απευθείας και τη 17η και 16η της βαθμολογίας να δίνουν μπαράζ για την παραμονή. Επίσης στα playoffs θα προκρίνονται οι 12 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, με τις τέσσερις πρώτες να μπαίνουν απευθείας στα προημιτελικά και εκείνες από την 5η μέχρι τη 12η θέση να δίνουν έναν επιπλέον γύρο για την οκτάδα.

Πάντως οι ομάδες της Ευρωλίγκας προφανώς και δεν επιθυμούν τη διατήρηση του αριθμού των ομάδων σε 18 και θέλουν μείωση αρχικά σε 16 και κατόπιν σε 14, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός αγώνων που θα δίνουν κάθε σεζόν, μιας και από την επόμενη σεζόν η Ευρωλίγκα θα έχει 18 ομάδες και περισσότερα παιχνίδια.

Εξετάζεται ως λύση να κρίνονται οι προκρίσεις στα προημιτελικά και τα ημιτελικά των playoffs σε δύο κι όχι τρεις νίκες και σε τρεις νίκες να κρίνονται μόνο οι τελικοί.

Η έγκριση του νέου format απαιτεί 14 «ναι» από τους συλλόγους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x