Ευρώπη

Πέρασαν τα φαβορί στους «4»

Αντιμέτωπες στα ημιτελικά των playoffs του γαλλικού πρωταθλήματος θα βρεθούν η Στρασμπούρ και η Λε Μαν, καθώς απέκλεισαν τη Σαλόν/Σαονέ και τη Βιλερμπάν αντίστοιχα.

Λίγα προβλήματα αντιμετώπισαν για την πρόκρισή τους στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του γαλλικού πρωταθλήματος η Στρασμπούρ και η Λε Μαν στα τρίτα παιχνίδια τους στα play offs και πλέον θα... λογαριαστούν μεταξύ τους στα ημιτελικά.

Οι Αλσατοί δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν "ισχνό" προβάδισμα με 38-35, όμως επέβαλαν την κυριαρχία τους στη συνέχεια και επιβλήθηκαν τελικά 78-65 της Σαλόν/Σαονέ. Χαρακτηριστική ήταν η πολυφωνία στην επίθεση για τη Στρασμπούρ, με τον Καμπέλ να σημειώνει 13 πόντους και να ακολουθεί με ένα λιγότερo ο Ντιό και ο Λακόμπ, ενώ για τη Σαλόν/Σαονέ ξεχώρισαν ο Ντόσον και ο Νταβ με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Ακόμα ευκολότερα τα κατάφερε η Λε Μαν, καθώς στο πρώτο ημίχρονο πέρασε… χειροπέδες στους αντιπάλους της και, περιορίζοντάς τους σε μόλις 19 πόντους, προηγήθηκε με +15 (34-19). Στη συνέχεια, η Βιλερμπάν ανέκαμψε επιθετικά, αλλά δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, με τη Λε Μαν να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με 69-60.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιούιν με 21 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μουφτάου με 13. Από την άλλη πλευρά, για την ομάδα του Τόνι Πάρκερ διακρίθηκε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Άλεξ Άκερ, που σταμάτησε στους 16 πόντους.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x