Ευρώπη

Ο λόγος για το φημολογούμενο «διαζύγιο» Ρεάλ και Λάσο

Στην πόρτα της… εξόδου από τη Ρεάλ βρίσκεται ο Πάμπλο Λάσο και σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανίας ένας από τους λόγους είναι το… ραγισμένο γυαλί στις σχέσεις του με τον γενικό διευθυντή.

Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να είναι κομβικό για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως αποκάλυψε ο Τύπος της Ισπανίας, ο Πάμπλο Λάσο είναι μία «ανάσα» από την αποχώρησή του από τον πάγκο της «βασίλισσας», έπειτα από έντεκα χρόνια. Με δημοσίευμά της, η «Marca» αποκαλύπτει τους λόγους που ο έμπειρος προπονητής είναι έτοιμος να κουνήσει… μαντίλι.

Πρώτος και βασικός λόγος είναι οι κάκιστες σχέσεις που έχει με τον γενικό διευθυντή του μπασκετικού τμήματος της Ρεάλ, Χουάν Κάρλος Σάντσεθ. Το… γυαλί ανάμεσά τους όχι μόνο έχει ραγίσει, αλλά πλέον λέγεται ότι έχει σπάσει. Μάλιστα, όπως αναφέρεται οι δυο τους δεν έδωσαν καν τα χέρια στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αρχικά, κατά την πολυετή συνεργασία τους στη Ρεάλ, ο Σάντσεθ φέρεται να έχει υπογράψει παίκτες χωρίς τη συγκατάθεση του έμπειρου κόουτς. Οι πιο πρόσφατοι ήταν οι Νικολάς Λαπροβίτολα και Τομά Ερτέλ, ενώ το τελευταίο παράδειγμα λέγεται ότι είναι ο Μάριο Χεζόνια, με την οποίο υπάρχει οριστική συμφωνία και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί.

Από ‘κει και πέρα, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρονται κι άλλα γεγονότα για τη συνεργασία της «βασίλισσας» με τον Πάμπλο Λάσο. Το καλοκαίρι του 2011 η Ρεάλ αναζητούσε προπονητή. Το μεγάλο φαβορί ήταν ο Γιασμίν Ρέπεσα, αλλά τελικά η περίπτωσή του οδηγήθηκε σε «ναυάγιο» την τελευταία στιγμή και έτσι η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να προσλάβει τον Βάσκο.

Η πρώτη κόντρα ανάμεσα στον Λάσο και τον Σάντσεθ ήρθε το καλοκαίρι του 2014. Τη σεζόν 2013/14, η Ρεάλ δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας να απολύει όλο το τεχνικό επιτελείο. Με την κίνηση αυτή περίμενε την παραίτηση και του προπονητή, ενώ μάλιστα είχε βρει ήδη τον αντικαταστάτη του και εκείνος ήταν ο Φώτης Κατσικάρης. Ωστόσο, από τη μία ο Βάσκος κόουτς ουδέποτε παραιτήθηκε, ενώ από την άλλη ο Έλληνας τεχνικός εργαζόταν στην Εθνική και λόγω των υποχρεώσεών του δεν θα μπορούσε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, ο Πάμπλο Λάσο είναι έτοιμος να αποχαιρετήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από έντεκα χρόνια στον πάγκο της και έχοντας γράψει με χρυσά γράμματα στην ιστορία της «βασίλισσας», κατακτώντας συνολικά 22 τίτλους, με 860 παιχνίδια και 659 νίκες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x