Ευρώπη

«Ο Μίτσιτς, η απειθαρχία και το αγωνιστικό»: Οι λόγοι που «κόπηκε» ο Τεόντοσιτς από τη Σερβία

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη Σερβία αναφέρει τους λόγους για τους οποίους τέθηκε αιφνίδια εκτός εθνικής Σερβίας ο Μίλος Τεόντοσιτς.

Τους λόγους για τους οποίους «κόπηκε» από την εθνική Σερβίας ο Μίλος Τεόντοσιτς αναφέρει η «Kurir». Η απόφαση του Σβέτισλαβ Πέσιτς να αφήσει εκτός συνέχειας της προετοιμασίας τον 35χρονο γκαρντ ξάφνιασε και «πάγωσε» πολύ κόσμο. Λόγω κυρίως του τάιμινγκ, καθώς δεν τέθηκε off από την αρχή, αλλά λίγο αφότου ξεκίνησε η δουλειά με φόντο το Ευρωμπάσκετ, αλλά και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις αρχικές εικασίες έγινε λόγος για πιθανό τσακωμό ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ γενικώς κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια και στη συνέχεια ακολούθησαν ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία επρόκειτο για συνειδητή απόφαση, η οποία πάρθηκε για καθαρά αγωνιστικούς λόγους.

Τεόντοσιτς: Ο πραγματικός λόγος που «κόπηκε» από τη Σερβία

Φαίνεται ότι πρόκειται για συνδυασμό πραγμάτων. Δημοσίευμα της «Kurir» αναφέρει ότι «Ο Μίλος βρισκόταν στα πλάνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά ο ρόλος του θα ήταν αισθητά περιορισμένος σε σχέση με το παρελθόν. Το γεγονός ότι η συνεργασία του με τον Βασίλιε Μίτσιτς δεν λειτουργούσε καλά ήταν ένα πρόβλημα, το οποίο, πάντως, θα μπορούσε να λυθεί αν ο Τεόντοσιτς αποδεχόταν τον ρόλο του backup. Όλα έδειχναν ότι οδεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση, όμως στη διάρκεια της προετοιμασίας ο Μίλος άργησε να εμφανιστεί στην προπόνηση αρκετές φορές, με τον Πέσιτς να μην τον βρίσκει στο δωμάτιό του. Το θεώρησε κακό παράδειγμα και ασέβεια προς το πρόσωπό του. Μετά από συζητήσεις με το υπόλοιπο σταφ έκοψε τον Τεόντοσιτς και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσει στην προετοιμασία».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη: «Είδε κάποια πράγματα τα οποία δεν του άρεσαν. Οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους και δεν ισχύουν… εκπτώσεις για τον αρχηγό. Αντιθέτως, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους και δεν το έκανε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο προπονητής θέλει να υπάρχει πειθαρχία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x