Ελλάδα

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...

Μεγάλες στιγμές του παρελθόντος "ξύπνησαν" και πάλι στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε όλη η σημερινή ομάδα, οπότε όλοι οι παριστάμενοι βρήκαν την ευκαιρία να θυμηθούν παλιές και καινούργιες μεγάλες στιγμές του «Δικεφάλου».

Μεγάλες στιγμές του παρελθόντος "ξύπνησαν" και πάλι στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε όλη η σημερινή ομάδα, οπότε όλοι οι παριστάμενοι βρήκαν την ευκαιρία να θυμηθούν παλιές και καινούργιες μεγάλες στιγμές του «Δικεφάλου».

Ο πρόεδρος της Συλλόγου των Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος, που βρίσκεται στη νυν διοίκηση των «ασπρόμαυρων», ανέφερε πως: «Για να έχουμε ιστορία, πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν μας. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε την ιδέα ίδρυσης του ΠΑΟΚ, την ασπρόμαυρη ιδέα, γιατί αυτή η ομάδα έχει χρώματά της το μαύρο του πένθους και το άσπρο της ελπίδας. Να μη μένουμε μόνο στα χρήματα και τον επαγγελματισμό, αλλά και στην αγάπη για την ιδέα του ΠΑΟΚ».

Ο «Μάτζικ», που, μαζί με τον Θανάση Κουματσιώτη επιμελήθηκαν ένα βίντεο με ιστορικές και σπάνιες φωτογραφίες από την ομάδα της δεκαετίας του ΄50, στην οποία ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός λευκώματος με ιστορικές φωτογραφίες του ΠΑΟΚ, αλλά και την προσπάθεια συλλογικής ιστορικών αντικειμένων, ώστε να δημιουργηθεί μελλοντικά ένα μουσείο για την ομάδα μπάσκετ. Για αυτόν τον λόγο, έγινε παράκληση για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο εγχείρημα όλων των μελών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις τιμητικές διακρίσεις, που δόθηκαν σε παλιούς αθλητές του ΠΑΟΚ, προπονητές, αλλά και μέλη της ευρύτερης οικογένειας του συλλόγου, ποδοσφαιριστές, αθλητές και παράγοντες για την προσφορά τους.

Τιμήθηκαν κατά σειρά οι:

Νότης Τσίντογλου (ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ 1947-1960)
Λάμπης Κουϊρουκίδης (ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ 1952-1960)
Χάρης Λαζαρίδης (αθλητής στίβου 1963-1971, προπονητής και έφορος στίβου ΠΑΟΚ, μέλος ΔΣ ΑΣ ΠΑΟΚ, πρόεδρος ΤΑΚ ΠΑΟΚ το 1995)
Κούλα Γιαννακίδου (αθλήτρια ΠΑΟΚ 1970-1983, προπονήτρια στίβου ΠΑΟΚ)
Πλάτων Φορόπουλος (δημοσιογράφος)
Κωνσταντίνος Αμοιρίδης (επιχειρηματίας, πρώην αντιπρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ, χορηγός ΚΑΕ ΠΑΟΚ και συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών ΠΑΟΚ)
Απόστολος Αλεξόπουλος (πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ 1990, πρόεδρος ΑΣ ΠΑΟΚ 1995-1998, πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ 1996-1998)
Φαίδων Ματθαίου (προπονητής του Κυπελλούχου Ελλάδας ΠΑΟΚ 1984)
Σούλης Μαρκόπουλος (νυν τεχνικός και προπονητής του κυπελλούχου Κόρατς ΠΑΟΚ 1994)
Εμμανουήλ Λαμπρίδης (καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ 1965-1960, μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας του 1959)
Ιωάννης Δημόπουλος (καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ 1947-1954)
Ανδρέας Ανδρεάδης (καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ 1956-1959)
Δανιήλ Βαβάτσης (Καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ 1959-1965)
Κωνσταντίνος Κόκος (καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ 1955-1963, μέλος της πρωταθλήτριας ομάδας του 1959)
Δημήτριος Δαπόντε (καλαθοσφαιριστής ΠΑΟΚ, αρχηγός της πρωταθλήτριας ομάδας του 1959)

*Στην εκδήλωση δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Φαίδων Ματθαίου, ενώ, λόγω σοβαρών προσωπικών υποθέσεων, δεν παρέστησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Ηλίας Βιολίδης, που ήταν προγραμματισμένο να βραβευτούν.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x