Ελλάδα

Δια χειρός…Νίκιλα

Με τον Άντι Νίκιλα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με 25 πόντους ο Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας επικράτησε της Βελγικής Πέπινστερ με 82-77 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του για το θεσμό της FEL.

Τη δεύτερη του νίκη στο θεσμό της FEL πέτυχε ο Ιωνικός, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης επικράτησε της βελγικής Πέπινστερ με 82-77. Οι παίκτες του Ζευγώλη έπαιξαν κατά διαστήματα εντυπωσιακό μπάσκετ και πρόσφεραν κατά διαστήματα όμορφο θέαμα στους θεατές που συγκεντρώθηκαν στο κλειστό της Αμαλιάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κυανόλευκους» ήταν ο Άντι Νίκιλα που σημείωσε 25 πόντους.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ιωνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 8-0. Ωστόσο η βελγική ομάδα με ένα επιμέρους σερί 11-2 κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και μάλιστα να προηγηθεί με 11-10. Μάλιστα διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα το οποίο κιόλας επέκτεινε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το οποίο έληξε με 16-21 υπέρ των Βέλγων.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ζευγώλης αλλάζοντας την άμυνα του από μαν του μαν σε ζώνη κατάφερε να «εγκλωβίσει» τους παίκτες της Πέπινστερ με την ομάδα του να κυριαρχεί κατά κράτος στη μάχη των ριμπάουντ. Μάλιστα σε αυτό το χρονικό σημείο οι παίκτες του Ιωνικού έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και σημείωσαν δέκα συνεχόμενους πόντους μόνο από καρφώματα. Στο 17’ το σκορ ήταν 33-27. Στα τρία τελευταία λεπτά οι βέλγοι κατάφεραν να μειώσουν με το ημίχρονο να τελειώνει 41-41.

Με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι Κούρτοβιτς και Νίκιλα με συνεχόμενα καλάθια έφεραν τον Ιωνικό σε θέση ισχύος με αποτέλεσμα ο Ιωνικός να προηγηθεί στο 30’ με 61-56. Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ζευγώλη κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 8 πόντων (69-61) την οποία και κατάφεραν να διατηρούν κυρίως χάρη στο γρήγορο ρυθμό που είχαν επιβάλλει απέναντι στους αργούς παίκτες της Πέπινστερ. Οι Βέλγοι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, όμως οι παίκτες του Ιωνικού με καθαρό μυαλό και καλή άμυνα κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 82-77.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 41-41, 61-56, 82-77.

Ιωνικός ΝΦ/Αμαλιάδας: Κούρτοβιτς 14, Γιαννουζάκος 9, Νικολαϊδης 12, Μοσχοβίτης 7, Δορκοφίκης 8, Κουτρούλιας 3, Χάφναρ 2, Πασχάλης 2, Νίκιλα 25

Πέπινστερ: Βαντόρπ 14, Ντουφίτ 7, Βάντεκερ 10, Ότρι 8, Μέο 5, Ζέκεβιτς 20, Σινάνοβιτς 3, Πέτροβιτς

Επιμέλεια: Μάνος Τζάλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x