Ούτε ο πιο αισίοδοξος οπαδός του Απόλλωνα δε θα περίμενε τόσο άνετη επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και όμως οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να κερδίσουν έναν αποκαρδιωτικό «δικέφαλο» με 84-58 στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» και να πάρουν μια βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφήνοντας την ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς στην προτελευταία θέση του πίνακα. Οι Πατρινοί ήταν σαφώς ανώτεροι στα τρία τελευταία δεκάλεπτα και πήραν μια δίκαιη νίκη.
Το ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι ο νικητής της της αναμέτρησης φάνηκε αμέσως μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αφού η πρώτη βρήκε τους Πατρινούς μπροστά με τρεις πόντους. Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και σε συνδυασμό με τα 6/10 τρίποντα, κατάφεραν να αποκτήσουν μια διαφορά 14 πόντων. Από τον «δικέφαλο» μόνο ο Μαυροκεφαλίδης προσπαθούσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αφού τελείωσε το ημίχρονο με 15 πόντους. Συνολικά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο είχε 8/18 δίποντα και 2/12 τρίποντα και δεν μπορούσε να απειλήσει τους αντιπάλους του.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ χαλαρό για τυος Πατρινούς, αφού η διαφορά συνεχώς ανέβαινε, φτάνοντας στο αποκορύφωμα, στο +26, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, τη στιγμή που για τον ΠΑΟΚ μόνο οι Γκαγκαλούδης, Μαυροκεφαλίδης κρατούσαν τα προσχήματα.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 44-30, 64-41, 84-58
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Κουμπούρας 7 (1), Γεωργαλής 12 (2), Γκιζογιάννης 9 (1), Πέτας 2, Λιαδέλης 18 (1), Τσάκιτς 10 (2), Φόρτε 16 (2), Αμπραμς 7 (1), Γκργκατ.
ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος 8 (1), Βεργίνης, Βασιλειάδης 1, Ζούγιοβιτς 7, Γκαγκαλούδης 14 (2), Μαυροκεφαλίδης 21 (1), Μάντσε 3, Μάρεϊ, Χένιακ 4.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






