Ικανοποιημένος από την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη για να υπηρετήσει τον Ηρακλή από ένα άλλο πόστο, αυτό του προπονητή, δήλωσε ο Γιούρι Ζντόβτς κατά την παρουσίασή του από την ΚΑΕ. Ο Σλοβένος τεχνικός που υπέγραψε συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν με προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Γηραιού, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα προχωρήσει σε βιαστικές αλλαγές στο έμψυχο υλικό του συλλόγου.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά εδώ. Είμαι συγκινημένος που βλέπω στους τοίχους αυτές τις παλιές φωτογραφίες. Ως παίκτης ήμουν πολύ φιλόδοξος, έτσι θέλω να είμαι και ως προπονητής. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα αλλά με σκληρή δουλειά πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το να προπονείς είναι δύσκολη δουλειά, αλλά μου αρέσει. Είμαι χαρούμενος που ο Ηρακλής μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την ομάδα. Στη Σλοβενία ως προπονητής αντιμετώπισα ορισμένα προβλήματα, αλλά υποσχέθηκα στον εαυτό μου να συνεχίσω την προπονητική έτσι ώστε να πραγματοποιήσω τους στόχους μου. Οι φίλαθλοι του Ηρακλή με συμπαθούν και τους δίνει ελπίδα το ότι ήρθα. Εγώ όμως ήρθα για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και μετά θα δούμε την εξέλιξη της πορείας», δήλωσε το «ξανθό σκυλί» και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι η ομάδα έχει καλούς παίκτες και δεν έχω να «κόψω» κάποιον επειδή μου είπε κάποιος να το κάνω. Όταν ήρθα το 1993 από την Λιμόζ στον Ηρακλή ως πρωταθλητής Ευρώπης, ένιωθα ότι ήταν τιμή μου να αγωνιστώ στον Ηρακλή. Πρέπει να είναι έτσι τώρα και οι παίκτες της ομάδας. Είναι πολύ νωρίς για αλλαγές. Δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες στην ευρωπαϊκή αγορά. Πρέπει να δούμε και τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Ο Ηρακλής αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι ανθρώπους που θα έρθουν να βοηθήσουν για καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία. Όσο για την αγωνιστική φιλοσοφία μου, είναι η δυνατή άμυνα, αλλά θα παίζουμε και επίθεση».
Ο Γιούρι Ζντοβτς θα πραγματυοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ηρακλή στις 8 Ιανουαρίου, απέναντι στην ΑΕΚ του πρώην συμπαίκτη του στον Ηρακλή, Λευτέρη Κακιούση. «Το πρόβλημα είναι η ομάδα μας, όχι η ΑΕΚ. Παρακολούθησα τον αντίπαλο και έχω εικόνα αυτού, όμως πρέπει πρώτα να διορθώσουμε τα λάθη μας», δήλωσε ο νέος τεχνικός του Γηραιού.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






