Εύκολο απόγευμα είχε ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Ορτέζ με 103-89 στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα. Εντυπωσιακή εμφάνιση του Αλβέρτη που πέτυχε 18 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής.
Με θετικό απολογισμό (4-3 νίκες) έκλεισε τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε στο κλειστό του ΟΑΚΑ της Γαλλικής Ορτέζ με 103-89. Οι «πράσινοι» με ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά οκτώ πόντων αρχικά και να φτάσουν άνετα στο φινάλε στην τελική επικράτηση. Πέρα της νίκης κέρδος για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς η παρουσία του Φραγκίσκου Αλβέρτη που σε 21 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 18 πόντους με σχεδόν άψογα στατιστικά, έχοντας 4/5 τρίποντα, 3/3 τρίποντα και 1/1 βολές. Άλλοι πέντε παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.
Το πολύ χαλαρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού επέτρεψε στην Ορτέζ να πάρει τα ηνία του αγώνα και να αφήνει τους «πράσινους» να κυνηγούν το σκορ. Όλοι οι βασικοί που κατέβασε ο Ντιντιέ Γκαντού ήταν πρωταγωνιστές. Χαρακτηριστικά οι Μάρσελιτς, Λούξ, Φοτού, Ρούπερτ και Τσάτμαν δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπαιρνε βοήθειες μόνο από τον Λάκοβιτς και τον Τσαρτσαρή. Σκορ α΄ δεκαλέπτου 20-24.
Ο Διαμαντίδης «ανέβηκε», ο Φέμερλινγκ βοήθησε κάτω από τα καλάθια και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με βραχεία κεφαλή. Οι Γάλλοι δεν τα παράτησαν και το ημίχρονο έκλεισε με το ισόπαλο 42-42.
Ο αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης, έδειχνε ιδιαίτερα «ζεστός» και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που έβλεπε την ομάδα του να διατηρεί στο γ΄ δεκάλεπτο ένα διαρκές μικρό προβάδισμα. Οι Αλβέρτης και Στσεπάνοβιτς με την πολύ καλή παρουσία τους αύξησαν τη διαφορά υπέρ του «τριφυλλιού». Σκορ γ΄ δεκαλέπτου 77-64 με τους Μάρεϊ, Παπανικολάου να μην έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί, σε αντίθεση με τον Σάκοτα.
Ο Αλβέρτης έμοιαζε «μπαρουτιασμένος» και ήταν βγαλμένος από τα παλιά. Όταν η διαφορά πήγε και στο +17 ο Μάρεϊ πήρε τη θέση του. Πάντως για τον Αμερικανό πολλά ακούγονται γι αντικατάστασή του, τώρα που ο Μίντλετον δεν μπορεί να προσφέρει (είναι ακόμη στο «Υγεία» εκτός κινδύνου). Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε εξ΄ ολοκλήρου στους «πράσινους» οι οποίοι θα μπορούσαμε να πούμε πως έκαναν μια πολύ καλή πρόβα τζενεράλε εν όψει του ματς με τον Μακεδονικό στην Κοζάνη. Τελικό σκορ 103-89 με την «κατοστάρα» να ικανοποιεί και τους φιλάθλους της ομάδας.
Τα δεκάλεπτα: 20-24, 42-42, 77-64, 103-89
Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 18, Καλαϊτζής 2, Σάκοτα 2, Χατζηβρέττας 3, Μάρεϊ 3, Λάκοβιτς 20, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 12, Φέμερλινγκ 10, Σκεπάνοβιτς 11, Μπατίστ 16
Ορτέζ: Φοτού 10, Τσάντμαν 19, Γκαντού 2, Λούξ 22, Μάρσελιτς 13, Ρούμπερτ 15, Τσιζέ 2, Πέτρο 6.
Επιμέλεια: Μάνος Τζάλας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






