Χωρίς να αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα, ο Παναθηναϊκός έκανε τον γνωστό του «περίπατο», περνώντας νικηφόρα από την Λάρισα και επικρατώντας της ομώνυμης τοπικής ομάδας με 82-65. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά το πέρας της 20ης αγωνιστικής της Α1.
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 28-38, 48-57, 65-82
Με κεκτημένη ταχύτητα από την άνετη νίκη στο Αμπντί-Ιπεκτσί, ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το ματς, παίρνοντας πολύ γρήγορα ένα προβάδισμα 8 πόντων (2-10), δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει χαβαλέ. Οι «πράσινοι» παίζοντας με τον ίδιο τρόπο, εκτόξευσαν το προβάδισμα τους, στο +12 (6-18). Ωστόσο μια μικρή χαλάρωση των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και κάποια εύστοχα σουτ του Τσιάκου, έβαλαν ξανά μέσα στο παιχνίδι τους Λαρισαίους (13-18) που έδειξαν ικανοί να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε ευκαιρία που θα τους δώσει ο Παναθηναϊκός στην εξέλιξη του ματς.
Στη συνέχεια όμως οι «πράσινοι» σοβαρεύτηκαν και πάλι, στέλνοντας την διαφορά και πάλι στο +12 (17-29), αποτέλεσμα της ισορροπίας που παρουσίαζε τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση του. Από την πλευρά τους, οι «βυσσινί» το μόνο που κατάφεραν είναι να διατηρούν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα και να μην αφήνουν το «τριφύλλι» να την μεγαλώσει επικίνδυνα γι’ αυτούς. Η δεύτερη περίοδος έληξε 28-38, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται σταθερά.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν ανέβασε στροφές, αλλά παρόλα αυτά δεν έχανε το προβάδισμα που είχε πάρει από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μικρότερη διαφορά με την οποία προηγήθηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, ήταν το +9 (39-48) στα μέσα περίπου της περιόδου. Με αυτά και με αυτά, το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 57-48.
Και εκεί που η διαφορά είχε πέσει σε μονοψήφιο αριθμό πόντων, ήρθε ένα ξέσπασμα των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να στείλουν το προβάδισμα του Παναθηναϊκού και πάλι σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο +15 (56-71). Από εκείνο το σημείο και μετά για το μόνο που ενδιαφέρονταν οι παίκτες και των δυο ομάδων, ήταν για το που θα φτάσει η διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού. Τελικά οι «πράσινοι» επικράτησαν με 82-65 στο κλειστό της Νεάπολης, διατηρώντας «πράσινη» την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 μπάσκετ.
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Γκόντας, Γκούμας.
ΑΕΛ (Γιάννης Χριστόπουλος): Λι 16 (1), Τραϊανός, Παπανικολόπουλος 13 (2), Παπαχρήστος 4, Ρομέρο 4, Ορφανός, Μπόλιτς 3, Ταμίρ 5 (1), Γουλας, Κατσίμπας, Μπράουν 1, Τσιάκος 19.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3 (1), Σάκοτα, Βούγιανιτς 2, Μπετσίροβιτς 12, Μπατίστ 13, Σισκάουσκας 3 (1), Χατζηβρέττας 9 (1), Ντικούδης 6, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 12 (3), Γιαβτόκας 2, Τομάσεβιτς 13.
Αλέξανδρος Κουλούρης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






