Ελλάδα

Εξ αναβολής μάχες για… Final 8 και παραμονή σε Πάτρα και Λαύριο

Η αναμέτρηση Προμηθέας-Παναθηναϊκός ίσως «κλειδώσει» την οκτάδα του Final 8 Κυπέλλου, ενώ το Λαύριο-Ιωνικός θα κρίνει πολλά για τη σωτηρία.

Με δύο εξ αναβολής αγώνες αρχίζει σήμερα το 2022 για την Basket League.

Στις 19:15 (ΕΡΤ3) ο Προμηθέας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς με τεράστια κίνητρο εκατέρωθεν. Οι «πράσινοι», που θα παραταχθούν χωρίς Π. Καλαϊτζάκη (με πρόβλημα στη μέση) Γκριγκόνις (έβδομος ξένος) θέλουν να αντιδράσουν μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό, αν και όλα δείχνουν πως μετά το σημερινό ματς θα υπάρξουν εξελίξεις με αλλαγές στην ομάδα. Οι Πατρινοί, στον αντίποδα, αν χάσουν σήμερα μένουν εκτός Final 8 Κυπέλλου.

Ήδη στην τελική φάση του νεοσύστατου format, που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Ηράκλειο, έχουν προκριθεί μαθηματικά Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι και Πανιώνιος (μέσω της κατάκτησης του UNICEF Trophy), ενώ αν κερδίσει απόψε ο Παναθηναϊκός, η οκτάδα συμπληρώνεται οριστικά από ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ και Κολοσσό, αφήνοντας εκτός του Προμηθέα. Αν όμως κερδίσουν οι Πατρινοί, όλα θα ξεκαθαρίσουν στην ενδέκατη αγωνιστική, που είναι και η τελευταία του πρώτου γύρου.

Στο άλλο ματς της ημέρας, το Λαύριο φιλοξενεί τον Ιωνικό στις 17:00 (ERT Sports), με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για το ροζ φύλλο, αφού οι γηπεδούχοι είναι ουραγοί με 10 βαθμούς και οι Νικαιώτες προτελευταίοι με 11.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x