Τον «εκλεκτό» για την ενίσχυση της περιφερειακής της γραμμής βρήκε στο πρόσωπο του Τζιάν Κλαβέλ η ΑΕΚ!
Το απόγευμα της Πέμπτης (27/11), η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον 32χρονο Πορτορικανό γκαρντ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο έως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.
Ο έμπειρος άσος επιστρέφει για δεύτερη φορά στη χώρα μας, μετά το σύντομο πέρασμά του από τον Προμηθέα τον Απρίλιο του 2021.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:
Η AEK BC ανακοινώνει, ότι συμφώνησε με τον Τζιάν Κλαβέλ (Gian Clavell, 32 χρ., 1μ93).
Ο διεθνής Πορτορικανός γκαρντ υπέγραψε σήμερα (27/11) συμβόλαιο, έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2025-2026.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Τζιάν Κλαβέλ γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1993 στο Πουέρτο Ρίκο και αποφοίτησε από το Colorado State University.
Ο Πορτορικανός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στους Brujos de Guayama. Τη σεζόν 2017-2018 υπέγραψε στους Dallas Mavericks και κατέγραψε 7 συμμετοχές στο NBA, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε στους Texas Legends της G-League.
Έπειτα πέρασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και αγωνίστηκε με τα χρώματα της Sakarya στην Τουρκία, ενώ τη σεζόν 2018-2019 αγωνίστηκε στην Ισπανία (ACB) και συγκεκριμένα στην Estudiantes, με μέσο όρο 12,5 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 0,9 ασίστ ανά 22,5 λεπτά συμμετοχής.
Τη σεζόν 2019-2020 με τη φανέλα της Bursaspor στην Τουρκία κατέγραψε 18,7 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ την περίοδο 2020-2021 αγωνίστηκε στη ρωσική Avtodor Saratov, με 16,2 πόντους μ.ό. και ποσοστό άνω του 40% στο τρίποντο. Τον Απρίλιο του 2021 μετακόμισε στην Ελλάδα για να ενισχύσει τον Προμηθέα Πάτρας στα playoffs της Basket League.
Μετά το σύντομο πέρασμα από τα μέρη μας, αγωνίστηκε στην ουκρανική Μπουντιβέλνικ τη σεζόν 2021-2022 (26,4 π.,5.1ρ., 4.6ασ.), ενώ τη διετία 2022-2024 φόρεσε τη φανέλα της ουκρανικής Προμετέι, καταγράφοντας 33 συμμετοχές στο Eurocup, με 13,9 πόντους, 1,9 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 0.9 κλεψίματα.
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Γρανάδα, όπου σε 20 αναμετρήσεις, είχε κατά μ.ό. 9,6 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι.
Την εφετινή σεζόν είχε βραχύβιο πέρασμα από το πρωτάθλημα της Ρουμανίας με τη Βαλτσέα, ενώ πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο αναμετρήσεις του FIBA Europe Cup με 26,5 πόντους, 5,5 ασίστ και 3 ριμπάουντ κατά μ.ό., με 52,9% στο τρίποντο.
Με την Εθνική Πουέρτο Ρίκο, έχει 41 συμμετοχές με 12 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ ανά αγώνα, ενώ το καλοκαίρι αγωνίστηκε στο FIBA Americup και είχε 14,3 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 3,5 ριμπάουντ στα 4 ματς που έδωσε η Εθνική του ομάδα στη διοργάνωση.
Τζιάν, καλώς όρισες στη «Βασίλισσα»!
«Έπεσαν οι υπογραφές» με τον Πορτορικανό σκόρερ ?????#aekbc #clavellhttps://t.co/WO6KlC5ru5
— AEK BC (@aekbcgr) November 27, 2025
Διαβάστε Επίσης
Με Τζέκο η ενδεκάδα της Φιορεντίνα κόντρα στην ΑΕΚ - Στον πάγκο ο Κεν Με Περέιρα και Γιόβιτς η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στη Φιορεντίνα Ριμπάλτα στο Tuttomercato: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα στη Φλωρεντία - Δεν μας λείπει η φιλοδοξία» Στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν ο Τζιάν Κλαβέλ! Μάριν: «Καλή ομάδα η Φιορεντίνα αλλά κι εμείς είμαστε σε φόρμα στην επίθεση»Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






