Ελλάδα

Αγχώθηκε αλλά υπέταξε το Περιστέρι και «κλείδωσε» τετράδα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 78-72 στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι, «κλειδώνοντας» την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στο μαχητικότατο Περιστέρι στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη με 78-72, να «κλειδώσει» την τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσει πως θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα έδρας τα playoffs!

Αυτή ήταν η έκτη νίκη της ΑΕΚ στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια της, ενώ το Περιστέρι γνώρισε την έκτη του ήττα στα 7 τελευταία δικά του, μένοντας στην ένατη θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κολόμ (21π, 7 ασίστ) και Ανγκόλα (18π, 9 ριμπ), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Μωραΐτης (16π, 7 ασίστ, 6 ριμπ) και Γκιέλο (15π).

Το ματς:

Νευρικές οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να επιβάλει πρώτη τον ρυθμό της και να προηγείται με 10-2 στο 4’, χάρη σε μία εύστοχη βολή του Ράουτινς. Το Περιστέρι αντέδρασε και μείωσε στο τρίποντο με καλάθι και φάουλ του Μωραΐτη, 3:46 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ στους τρεις πόντους υπέρ της ΑΕΚ ήταν η διαφορά και με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.



Ανώτερη η ΑΕΚ στη συνέχεια, πήρε διψήφιο προβάδισμα (29-19) στο 15’ με δίποντο του Μαυροειδή, ενώ η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +18 υπέρ της Ένωσης στο λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνω στα αποδυτήρια, με τον Ανγκόλα να «γράφει» με δύο ελεύθερες βολές το 42-24. Ένα τρίποντο του Μωραΐτη και ένα δίποντο του Σαλούστρου, διαμόρφωσαν το 42-29 του ημιχρόνου.



Διαφορετική η εικόνα των δύο ομάδων στην τρίτη περίοδο, με το Περιστέρι να ανεβάζει τα ποσοστά ευστοχίας του, να μειώνει τη διαφορά και να αυξάνει το άγχος στους γηπεδούχους. Ο Αγκμπελίς μείωσε με λέι απ στους 10 για το Περιστέρι στο 24’, ενώ με τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα των Γκιέλο και Μωραΐτη, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε «απόσταση βολής» (52-50, στο 27’). Ο Κολόμ απάντησε με δικό του τρίποντο για την ΑΕΚ (55-50), ενώ η περίοδος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ μπροστά 59-55 και το Περιστέρι να έχει επικρατήσει στο τρίτο δεκάλεπτο με επί μέρους σκορ 26-17.

Η ΑΕΚ «ανάσανε» ξανά και με σκόρερ τους Ράουτινς και Μαυροειδή προηγήθηκε με +8 (64-55) στο 33’, πριν το Περιστέρι απαντήσει ξανά και μειώσει σε 68-64 στο 36’ με λέι απ του Μωραΐτη. Ο Γκιέλο με εύστοχα τρίποντα συνέχισε να κρατάει τους φιλοξενούμενους στη διεκδίκηση της νίκης, ο Μωραΐτης μείωσε σε 74-72, 16 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τον Κολόμ να είναι εύστοχος από την γραμμή των ελευθέρων βολών στη συνέχεια, διαμορφώνοντας το τελικό 78-72 υπέρ της Ένωσης.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 42-29, 59-55, 78-72

ΑΕΚ-Περιστέρι 78-72

ΑΕΚ-Περιστέρι 78-72

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x