Ελλάδα

Εύκολη επικράτηση ο Προμηθέας, ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό ο Ηρακλής

Ο Προμηθέας επικράτησε με 78-69 του Ηρακλή για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται όλο πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Εύκολο έργο είχε ο Προμηθέα έναντι του Ηρακλή, καθώς νίκησε με 78-69 για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και ο «Γηραιός» αναζητεί την υπέρβαση για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Κορυφαίος για τον Προμηθέα ήταν ο Κόνορ Φράνκαμπ με 18 πόντους και οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 12-11.

Από την άλλη μεριά, ο Ηρακλής κυνηγάει ένα θαύμα για να παραμείνει στην κατηγορία, όσο και αν προσπάθησε ο Κώστας Παπαδάκης με 21 πόντους, οι φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 6-17 και αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική (21/5).

Το ματς:

Στην εναρκτήρια περίοδο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι, παρόλο που ο Ηρακλής πάντα είχε το προβάδισμα στην αναμέτρηση και πήρε διαφορά πέντε πόντων (11-6), λόγω της εξαιρετικής αρχής του Μπράντον Γκάρετ με έξι γρήγορους πόντους. Βέβαια, ο Προμηθέας ισορρόπησε γρήγορα την κατάσταση δια χειρός Δημήτρη Αγραβάνη με έξι πόντους και με το δεκάλεπτο να κλείνει με 19-17 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην δεύτερη περίοδο ο Ηρακλής ξέμεινε από επιθετικές λύσεις, παρότι ο Κώστας Παπαδάκης ευστόχησε πίσω από την μεγάλη άρκτο σε τρία τρίποντα, αλλά ο Προμηθέας με τον Κόνορ Φράνκαμπ με 7 πόντους βοήθησε την ομάδα του να προσπεράσει στο σκορ και έπειτα να χτίσει διαφορά και να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 43-34.

Στην επανέναρξη ο Προμηθέας συνέχισε στον ίδιο και δεν άφησε σε κανένα σημείο του φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν τις τύχες της αναμέτρησης. Οι επιθετικές λύσεις ερχόντουσαν σταθερά, ενώ η αμυντική προσήλωσή τους και έμειναν σταθερά μπροστά με 64-52.

Στην τελευταία περίοδο ο Ηρακλής έδειξε πως έμεινε από δυνάμεις, ο Προμηθέας έφτασε στις παρυφές των 20 πόντων με τους Φράνκαμπ και Αγραβάνη να συνεχίζουν να «φορτώνουν» με καλάθια την άμυνα του «Γηραιού», αν και στο τέλος έριξε ρυθμούς. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε το 78-69 και οι φιλοξενούμενοι αναζητούν ένα θαύμα.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 43-34, 64-52, 78-69

Η στατιστική του αγώνα εδώ:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x