Ελλάδα

Θρίαμβος του Απόλλωνα Πάτρας απέναντι στην αποκαρδιωτική ΑΕΚ!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Δίπλαρο (22π.), ο Απόλλων Πάτρας συνέτριψε 84-68 την κάκιστη -ειδικά στη 2η περίοδο- ΑΕΚ.

Τρομερός Απόλλων Πάτρας, πάτησε την ΑΕΚ! Η ομάδα του Νίκου Βετούλα σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο κλειστό της Περιβόλας, συντρίβοντας με 84-68 την αποκαρδιωτική «Ένωση» στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Με εφαλτήριο το τρομερό τους δεύτερο δεκάλεπτο (29-13) και με τον Νίκο Δίπλαρο να σταματά στους 22 πόντους, οι Πατρινοί έφτασαν στη νίκη ανεβαίνοντας στο 2Ν-1Η. Αντίθετα, η ΑΕΚ -για την οποία έλλειψαν ο τραυματίας Ανγκόλα και ο Φλιώνης, με τον Χάμερ να πραγματοποιεί ντεμπούτο (9π., 4 ρ., 1 ασ.)- έπεσε στο 1Ν-2Η.

Ακόμα τρεις διψήφιοι για τον Απόλλωνα (Τσαλμπούρης, Κόουλμαν και Ντέιβις), με τον Παππά να έχει 17 πόντους για τον «δικέφαλο». Οκτώ ασίστ από τον Κολόμ, ο οποίος όμως παρά τους δέκα πόντους, ήταν αρκετά άστοχος.



Το ματς:

Ο Νίκος Βετούλας άρχισε το παιχνίδι με τους Κόουλμαν, Μπάρφιλντ, Ντέιβις, Τόμας και Τσαλμπούρη, ενώ ο Στέφανος Δέδας επέλεξε για τους φιλοξενούμενους τους Κολόμ, Γέλοβατς, Παππά, Γκρίφιν και Βαουλέτ.

Η «Ένωση» έκανε «πάρτι» στα επιθετικά ριμπάουντ (6-0), με τον Κολόμ να έχει πάρει επ' ώμου τη δημιουργία (4 ασίστ στο πρώτο δεκάλεπτο). Κάτι που μεταφράστηκε στο υπέρ της 7-14 στο 6' και στο 17-22 στο τέλος της περιόδου.

Το γρήγορο 5-0 του Απόλλωνα στη δεύτερη περίοδο ήταν μόνο ένα… προμήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπορούσε να βάλει με τίποτα στοπ στις ενέργειες των παικτών των γηπεδούχων, οι οποίοι έμπαιναν με όποιον τρόπο ήθελαν (κυρίως με μπασίματα) στο ζωγραφιστό της, τελειώνοντας με ευκολία τις φάσεις. Ο Δίπλαρος πραγματοποίησε οργιαστικό δεκάλεπτο σε άμυνα και σε επίθεση, οδηγώντας με 15 πόντους την ομάδα του σε ένα επί μέρους 21-4 για το 38-26 στο 17'.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε δέκα επιθετικά ριμπάουντ έναντι δύο του Απόλλωνα, ωστόσο τα είχε εκμεταλλευτεί με μόλις πέντε πόντους, με τους γηπεδούχους να έχουν έξι και να πηγαίνουν στο +11 (46-35) στο δεύτερο ημίχρονο.



Οι δύο ομάδες το πήγαιναν καλάθι-καλάθι στο πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, μέχρι ο Απόλλων να αρχίσει να πατά εκ νέου… γκάζι και να φτάσει στο +14 (59-45) στο 26'. Ακολούθησε ένα σερί 8-0 από την «Ένωση» (59-53, δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου), με τον Βαουλέτ -μεταξύ του οποίου και του Δέδα υπήρξε στιγμή έντασης στην προηγούμενη περίοδο- να πετυχαίνει τους πέντε πρώτους. Η ΑΕΚ πήγε στην 3η περίοδο έχοντας σταθεροποιήσει τη διαφορά στο -6 (62-56).



Τέσσερις πόντοι του Τσαλμπούρη για το 66-58 στο 33' οδήγησαν τον Δέδα σε ακόμα ένα ταιμ άουτ. Ωστόσο, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο για την ομάδα του, αλλά οι Πατρινοί συνέχισαν «καυτοί» και με ένα επιμέρους 14-2 στο 4ο δεκάλεπτο, έφτασαν στο +18 (76-58), τη μέγιστη υπέρ τους διαφορά στο ματς. Ο ρυθμός έδειξε να πέφτει εν συνεχεία, με την ΑΕΚ να μειώνει σχετικά τη διαφορά, η οποία βέβαια επανήλθε σε υψηλά επίπεδα για το τελικό 84-68.

MVP: Όπως και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι του Απόλλωνα (κόντρα στον Ιωνικό), έτσι και σήμερα, ο Δίπλαρος πήρε από το χέρι την ομάδα του (22π., 4 ασ., 3 κλ., 2 λάθη), όντας ταυτόχρονα και εντυπωσιακός στις ενέργειές του.

Ο αριθμός που έκανε τη διαφορά: Υπερδιπλάσια επιθετικά ριμπάουντ είχε η ΑΕΚ (14-6), ωστόσο από αυτά πήρε μόλις εννιά πόντους, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι πήραν 12!


Τα δεκάλεπτα: 17-22, 46-35, 62-56, 84-68.

Απόλλων Πάτρας-ΑΕΚ: 84-68

Απόλλων Πάτρας-ΑΕΚ: 84-68

Διαιτητές: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Τσιμπούρης

Δείτε εδώ το φιλμ της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x