Μετά από ένα επικό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης Betsson έκαμψε την αντίσταση του Περιστερίου Betsson στην παράταση, επικρατώντας 81-76 για την 11η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Το Περιστέρι Betsson , αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε με όπλο την άμυνά του να ισοφαρίσει και να οδηγήσει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, η ομάδα του Μίλισιτς έδειξε ψυχραιμία και με τον Νουά να είναι πρωταγωνιστής και σημειώνοντας τρίποντο στο τέλος, έκοψε τα φτερά των «κυανοκίτρινων».
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Αμίν Νουά, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους και 3 ασίστ, συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Από την άλλη, ο Νίκολς πέτυχε 11 πόντους και παρόλο που ήταν άστοχος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ήταν εκείνος που έστειλε το ματς στην παράταση.
Το ματς:
Αρκετά άστοχο το Περιστέρι Betsson στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται, παίρνοντας το προβάδισμα με 7-2, ωστόσο η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου ανέκαμψε και με τον Βαν Τούμπεργκεν να είναι πρωταγωνιστής πέρασε μπροστά με 10-7. Οι Περιστεριώτες διατήρησαν την υπεροχή, πηγαίνοντας και στο +6 (14-20), πριν ο Μήτρου-Λονγκ με δίποντο διαμορφώσει το σκορ της πρώτης περιόδου στο 16-20.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η αμυντική προσήλωση των δύο ομάδων κυριάρχησε. Ο Άρης Betsson κάλυψε τη διαφορά και κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με 29-28, έπειτα από το τρίποντο του Νουά στα μισά της δεύτερης περιόδου. Προϊόντος του χρόνου, η επίθεση των γηπεδούχων «ρόλαρε» καλύτερα, με τον Άτζουσιτς να ευστοχεί πίσω από τα 6,75 και να δίνει αέρα πέντε πόντων (37-32) στην ομάδα του. Στο εναπομείναντα χρόνο τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά, με τον Χάρις να αστοχεί για τρεις και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 39-35.
Στα πρώτα 5 λεπτά του δεύτερου μέρους οι «κίτρινοι» έφτασαν για πρώτη φορά στο +10, μετά από ακόμη ένα εύστοχο τρίποντο του Άτζουσιτς, ωστόσο Βαν Τούρμπεγκεν, Πέιν και Καρντένας με σερί 6-0, μείωσαν για τους «κυανοκίτρινους» σε 50-46 με 3'45'' να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου. Στη συνέχεια, η μια ομάδα απαντούσε στην άλλη, πριν έρθει ο Νουά, σημειώνοντας το τρίτο του τρίποντο να κάνει το 55-48 και λίγο αργότερα ο Ίνοκ να στείλει και πάλι τη διαφορά στο +10 (58-48). Το Περιστέρι Betsson δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να μειώσει σε 58-50, με τον Κακλαμανάκη στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.
Η ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου, μετά από τρομέρες μάχες κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο σε 58-55, με τον Αμπερκόμπι να ευστοχεί για τρεις, πριν έρθει ο Χάρις να ισοφαρίσει πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν άμεσα καθώς ο Νουά με γκολ-φάουλ διαμόρφωσε το 66-62, με το Περιστέρι Betsson να απαντά για το 66-66 τρία λεπτά πριν την εκπνοή. 25'' για τη λήξη και το σκορ στο 68-68, ο Τζόουνς είδε τον Κουλμπόκα στη γωνία με τον Λιθουανό να ευστοχεί πίσω από τα 6,75 κάνοντας το 71-68. Ο Νίκολς ανέλαβε τη τελευταία επίθεση με τον Αμερικάνο να ευστοχεί σε τρίποντο, στέλνοντας το ματς στην παράταση (71-71), καθώς στα λίγα δευτερόλεπτα που απέμεναν για το τέλος ο Τζόουνς αστόχησε.
Στο έξτρα πεντάλεπτο η ομάδα των δυτικών προαστίων προηγήθηκε με 73-71, ωστόσο ο Άρης Betsson με σερί 7-0 πήρε και πάλι αέρα (78-73) πόντων δύο λεπτά πριν το τέλος. Στον εναπομείναντα χρόνο οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάσισμα και έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 39-35, 58-48, 71-71, 81-76
Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ
Διαβάστε Επίσης
Καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο τον μαχητικό Ηρακλή ο Παναθηναϊκός με αγριεμένο Χολμς! Αταμάν: «Με θετικό πρόσημο η επιστροφή του Χολμς, πολύ καλή ομάδα ο Ηρακλής» Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο Telekom Center Athens με τους οπαδούς Παναθηναϊκού και Ηρακλή! Πήραν τη θέση τους στο πάνω διάζωμα του Telekom Center Athens οι 300 φίλαθλοι του Ηρακλή! Το αβάσταχτο φορτίο του Ολυμπιακού και οι τρεις παράγοντες της μεταμόρφωσης του ΠαναθηναϊκούΑκολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






