Ελλάδα

Άλωσε την Καρδίτσα και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα» ο Προμηθέας!

Χάρη στο εξαιρετικό του δεύτερο ημίχρονο, ο Προμηθέας πέρασε νικηφόρα από το «Γιάννης Μπουρούσης», επικρατώντας 81-68 της Καρδίτσας σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Την επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις πανηγύρισε ο Προμηθέας Πατρών, επικρατώντας της ουραγού Καρδίτσας 81-68 στο «Γιάννης Μπουρούσης», σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Basket League.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, οι Πατρινοί πάτησαν το πόδι στο «γκάζι» στο δεύτερο μέρος, ανεβαίνοντας έτσι στην 8η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 4-5. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι υπέστησαν την 7η διαδοχική ήττα τους, παραμένοντας στον... βυθό του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 1-9.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές - που είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων - ήταν ο Μουράτος με 15 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Κακλαμανάκης με 14 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Για την Καρδίτσα, ξεχώρισαν οι Αγραβάνης (8 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Γκιουζέλης (15 πόντοι).

Το ματς

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο τετράλεπτο, ο Προμηθέας βρήκε ρυθμό στην επίθεση και με ένα επιμέρους σκορ 11-3 ξέφυγε με +7 για το 17-10 στο 7’. Η Καρδίτσα, όσο περνούσε η ώρα, βελτίωνε την άμυνά της, με αποτέλεσμα να «ροκανίσει» τη διαφορά, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο -4 (15-19).

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκαν στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι, που με τρία διαδοχικά τρίποντα των Γκάμπροβσεκ, Τσούκα και Αθηναίου όχι μόνο πέρασαν μπροστά στο σκορ, αλλά ξέφυγαν και με +7 (28-21 στο 15’). Σε εκείνο το σημείο του αγώνα, ο Κακλαμανάκης βγήκε μπροστά για τους Πατρινούς, και με έξι πόντους μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (33-32 στο 18’), με το πρώτο ημίχρονο πάντως να ολοκληρώνεται στο +2 για τους γηπεδούχους (37-35).

ΑΣ. Καρδίτσας-Προμηθέας Πατρών:

Διαφορετικό το σκηνικό στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου ο Προμηθέας μπήκε δυναμικά και χάρη σε έξι γρήγορους πόντους του Κάουαν Τζούνιορ πήρε εκ νέου τα ηνία του αγώνα (37-43 στο 24'). Εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους από την γραμμή της... φιλανθρωπίας, αλλά και το πολύ καλό τους παιχνίδι στο «ζωγραφιστό», οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με +9 για το 56-47.

Με τον Γκιουζέλη να πετυχαίνει δύο διαδοχικά τρίποντα στις αρχές της τελευταίας περιόδου, η Καρδίτσα μείωσε μέχρι τους έξι πόντους (55-61) στο 33'. Ωστόσο, ο Προμηθέας βρήκε επιθετικές λύσεις, και με τους Μουράτο, Κουλμπόκα και Ντάνγκουμπιτς να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι, έτρεξαν ένα γρήγορο σερί 9-2 για το +13 και το 70-57 στο 36'.



Κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Προμηθέα να διατηρεί τη διαφορά σε διψήφια τιμή, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 81-68.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 37-35, 47-56, 68-81

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x