Ελλάδα

Δικαίωση του Παναθηναϊκού από CAS στη διαμάχη με τον Ολυμπιακό

Το CAS δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στη χρόνια δικαστική διαμάχη με τον Ολυμπιακό από το Νοέμβριο του 2018.

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στη δικαστική του διαμάχη με τον Ολυμπιακό από το Νοέμβριο του 1998. Ουσιαστικά το διαιτητικό δικαστήριο σεβάστηκε την απόφαση που υπήρχε από τις 7 Απριλίου του 2020, όταν η Ευρωλίγκα είχε απορρίψει την έφεση των Πειραιωτών.

Το CAS διατήρησε την απόφαση της Ευρωλίγκας, βάσει της οποίας δεν προβλέπονται κυρώσεις τόσο για τον Παναθηναϊκό , όσο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ ο Ολυμπιακός καλείται να καλύψει τα δικαστικά έξοδα και να καταβάλει συνολικά 9.000 ευρώ (2.000 ελβετικά φράγκα στην Euroleague, 4.000 στον Παναθηναϊκό και 4.000 στον Γιαννακόπουλο).

Πηγές από τον Ολυμπιακό αναφέρουν πως η απόρριψη της έφεσής τους αποδίδεται στην άρνηση δημοσιογράφου να καταθέσει για τα όσα είχε αναφέρει on air. Υπενθυμίζεται πως το φύλλο αγώνα ανέγραφε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια των διαιτητών (Πέρεθ, Πατέρνικο, Ζαμοΐσκι) στο ντέρμπι αιωνίων για την Ευρωλίγκα στις 9/11/2018 (93-80) και τους είπε: «Γνωρίζουμε τα πάντα. Γνωρίζουμε πως ποντάρατε 20.000. Είκοσι χιλιάδες για τον Πολωνό και είκοσι χιλιάδες για τον Ιταλό. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλω στον Μπερτομέου και στον Στόουκς τα πάντα».

Από δημοσιογράφο και αρκετά άλλα μέσα δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια περαιτέρω ατάκες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που όμως διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από την ΚΑΕ. Η Euroleague μέσω ανακοίνωσής της ζήτησε αποδείξεις από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για όσα ισχυρίστηκε, ενώ ο Ολυμπιακός βασίστηκε πάνω στα σχετικά δημοσιεύματα και ξεκίνησε μία μεγάλη δικαστική υπόθεση, στην οποία κλήθηκαν να καταθέσουν και δημοσιογράφοι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x