Ελλάδα

Υπέταξε την Ισλανδία και «πέταξε» για τα προημιτελικά η Εθνική Νέων!

Χάρη στο εξαιρετικό της δεύτερο ημίχρονο και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, η Εθνική Νέων επικράτησε 83-75 της Ισλανδίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20!

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20 πανηγύρισε η Εθνική Νέων το βράδυ της Τετάρτης (12/07), επικρατώντας δύσκολα με 83-75 της μαχητικής Ισλανδίας στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου!

Με «σύμμαχο» την πολυφωνία στην επίθεση, καθώς πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και χάρη στο εξαιρετικό εκτελεστικά δεύτερο ημίχρονο, η «γαλανόλευκη» έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα και πλέον θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Τουρκία στις 21:00, με έπαθλο μια θέση στα ημιτελικά.

Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ήταν ο Σωτήρης Οικονομόπουλος με 18 πόντους, με τον Ζούγρη (17π., 12ρ.) και Μαντζούκα (16π., 9ρ.) να πραγματοποιούν μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στη διοργάνωση. Πολύτιμες βοήθειες έδωσαν ακόμα οι Μπαζίνας (12π.) και Πλώτας (10π.).

Το ματς

Αρκετά νευρικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας, με τους Ισλανδούς να το εκμεταλλεύονται και με διαδοχικά τρίποντα να προηγούνται με 12-5 στο 4’. Με τους Ζούγρη, Μαντζούκα και Οικονομόπουλο να βρίσκουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, η Ελλάδα πέρασε μπροστά (20-19) στο 9’, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία και το 24-24.



Με δύο διαδοχικά τρίποντα των Μπαζίνα και Καλαϊτζάκη ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, με τη «γαλανόλευκη» να προηγείται για πρώτη φορά στο ματς με +2 (30-28) στο 13. Ωστόσο, η Ισλανδία συνέχισε να βάζει δύσκολα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και με τους Γκούναρσον και Άτλασον να ηγούνται στο επιθετικό κομμάτι, πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 45-41.



Τελείως διαφορετικό το σκηνικό στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Ελλάδα να βγάζει ενέργεια και ένταση και στις δύο άκρες του παρκέ. Χάρη στην εξαιρετική της άμυνα – 5 κλεψίματα στα ισάριθμα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου – η Εθνική μας ομάδα έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 για το +11 και το 63-52 στο 26’! Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Ισλανδοί ήταν να μειώσουν με ένα τρίποντο του Κιάρντασον για το 65-56 του δεκαλέπτου.



Στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, η Ελλάδα ανέβασε τη διαφορά μέχρι και το +15 (74-59), δείχνοντας πως «καθαρίζει» την υπόθεση νίκης. Κάπου εκεί, επήλθε μια χαλάρωση, με αποτέλεσμα οι Ισλανδοί να επιστρέψουν και με ένα σερί 10-0 να μειώσουν μέχρι και τους 4 (78-74), δύο λεπτά πριν το φινάλε. Στον χρόνο που απέμενε, η Εθνική μας έβγαλε καλές άμυνες και με στόχευση στην επίθεση έφτασε στη νίκη και την πρόκριση με το τελικό 83-75.



Τα δεκάλεπτα: 24-24, 41-45, 65-56, 83-75.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x