Γενικά

Αγρίεψαν τα «μωρά» της Εθνικής Νέων, πήραν... αμπάριζα την Τουρκία και βλέπουν τελικό!

Τα τρομερά μωρά του Κώστα Παπαδόπουλου έβγαλαν μυθική αντίδραση και έφεραν τούμπα το ματς για τη νίκη με 87-61 επί της Τουρκίας, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20!

Μια θέση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U20 έκλεισε η Εθνική μας ομάδα!

Τι και αν η «γαλανόλευκη» βρέθηκε πίσω με 13 πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου (16-29), τα τρομερά «μωρά» του Κώστα Παπαδόπουλου έπαιξαν φανταστικό, γεμάτο πάθος και ομαδικότητα μπάσκετ στη συνέχεια, φτάνοντας σε μια τεράστια ανατροπή και μια μεγάλη νίκη με 87-61 επί της Τουρκίας!

Παίζοντας με το γνωστό πάθος και την πολυφωνία στην επίθεση, η Ελλάδα έφερε τούμπα το ματς και πήρε την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης, εκεί όπου το ερχόμενο Σάββατο (15/07, 19:00) θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας ήταν ο Λευτέρης Μαντζούκας με 25 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν και οι Ζούγρης (14π., 10ρ.), Πλώτας (15π., 6ρ.), Μπαζίνας (6π., 8ασ.) και Οικονομόπουλος (9π., 5ασ.).

Το ματς


Αρκετά δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Τουρκία έχοντας μάλιστα και έναν… αναπάντεχο πρωταγωνιστή. Ο Ταν Γιλντίζογλου μπορεί να είχε σε όλη τη διοργάνωση 0/18 τρίποντα, εντούτοις, στα πρώτα λεπτά του αγώνα έβαλε δύο διαδοχικά σουτ πίσω από τα 6,75μ. για το 11-5 των Τούρκων στο 3’. Η Ελλάδα αντέδρασε, και με το δίδυμο των Ζούγρη-Μαντζούκα μείωσε στον πόντο (12-13) στο 7΄.



Ένα νέο ξέσπασμα όμως των Τούρκων πίσω από την γραμμή του τριπόντου και πάλι με τον Γιλντίζογλου (!) και τον Εφέογλου, έστειλαν τους τυπικά φιλοξενούμενους για πρώτη φορά στο +10 (12-22), με τον Καλαϊτζάκη να διαμορφώνει λίγο αργότερα το 22-14 της πρώτης περιόδου.



Η Τουρκία συνέχισε να είναι «καυτή» στα σουτ τριών πόντων, και με δύο μαζεμένα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 και το 29-16 στο 12’. Οι Καλαϊτζάκης και Οικονομόπουλος «απάντησαν» με το ίδιο νόμισμα για την Εθνική μας (29-22 στο 14’)!

Αυτά τα δύο καλάθια φάνηκε πως έδωσαν «φτερά» στη γαλανόλευκη, η οποία πραγματοποίησε ένα απίθανο τελευταίο πεντάλεπτο σε άμυνα και επίθεση, με επιμέρους σκορ 16-2! Με τους Ζούγρη και Μαντζούκα να ηγούνται της «αντεπίθεσης», η Εθνική μας ομάδα, όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά, αντιθέτως, έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με σκορ 43-37!



Μ... κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στην τρίτη περίοδο η Εθνική μας ομάδα, η οποία συνέχισε να παίζει σε υψηλό τέμπο στην επίθεση, «κλειδώνοντας» παράλληλα τα αντίστοιχα επιθετικά «όπλα» των Τούρκων μέσω της καλής και πιεστικής της άμυνας. Παίζοντας το γνωστό παιχνίδι της με πάθος, αλληλοκαλύψεις και πολυφωνία στο μπροστινό μέρος του παρκέ, η «γαλανόλευκη» εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 για το 57-44 στο 27'!

Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας όχι μόνο δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι», αντιθέτως», στο τελευταίο δίλεπτο του παιχνιδιού έτρεξε ένα σερί 4-0 δια χειρός Μπαζίνα και Νεόφυτου, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +16 για τη μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς και το 63-47.



Με το μομέντουμ να είναι υπέρ της Ελλάδας, οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο της τελευταίας περιόδου να βγάλουν αντίδραση. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η Εθνική μας να ανεβάσει τη διαφορά άνω των 20 πόντων, φτάνοντας ακόμα και το +26 για το τελικό 87-61!

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 43-37, 63-47, 87-61.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x