Ελλάδα

Λιόλιος: «Θα καταλάβουμε αργότερα τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός - Θα χτίσουμε τη νέα γενιά»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος επισήμανε στις δηλώσεις του έπειτα από τη νέα σελίδα που γύρισε η ΕΟΚ με το Μνημόνιο Συνεργασίας περί της ψηφιοποίησης του μπάσκετ, ότι έτσι θα χτιστεί σταδιακά η νέα γενιά.

Σε μία νέα εποχή επίσημα βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (23/6) το ελληνικό μπάσκετ, καθώς υπογράφτηκε το το Μνημόνιο Συνεργασίας για την ψηφιοποίηση του ελληνικού μπάσκετ. Παρόντες ήταν οι Βαγγέλης Λιόλιος, ο Λευτέρης Αυγενάκης και λοιπά μέλη της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ υπογράμμισε πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε πλήρως τι σήμαινε το συγκεκριμένο πλάνο και πως έτσι, σταδικά θα χτιστεί η επόμενη γενιά.

Βαγγέλης Λιόλιος: «Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε ένα μπασκετικό πάνελ. Είναι μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα καταλάβουμε στα επόμενα χρόνια τι σημαίνει ψηφιακός μετασχηματισμός. Τι σημαίνει να πάμε στην επόμενη μέρα και στην επόμενη γενιά. Εδώ είμαστε όλοι για να χτίσουμε την νέα Ελλάδα στη νέα γενιά. Σήμερα αφήνουμε το στίγμα μας για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα αλλάζει και το Υπουργείο είναι υπεύθυνο γι αυτό. Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος της ΕΟΚ. Το έργο είναι τεράστιο. Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου ανοίγει το μητρώο για τα σωματεία, κάτι για το οποίο είχαμε δεσμευτεί. Λάμπει το πρόσωπό μας γιατί θα μας πάει μπροστά».

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης: «Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ. Έχουμε μία σχετική μπασκετική προϊστορία. Πάντα η αγάπη για το μπάσκετ είναι σταθερή. Σήμερα το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι η ψηφιοποίηση που αφορά το μητρώο της Ομοσπονδίας. Δεν υπήρχε η ψηφιακή του μορφή και έπρεπε να γίνεται με το χέρι. Αυτό αλλάζει. Θα βάλουμε κάμερες στα γήπεδα για να γίνεται απευθείας μετάδοση και αυτό είναι μόνο μία αρχή. Η δουλειά είναι μεγάλη και η χαρά εξίσου μεγάλη».

Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός εσωτερικών και αυτοδιοίκησης: «Η ουσία είναι ότι πρέπει να τιμήσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας γιατί αυτά τραβάνε το μεγαλύτερο κουπί. Ξεκινάμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του μητρώου και τα σωματεία δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό. Περίμεναν σε ουρές να στείλουν τα έγγραφα και πλέον αυτό θα γίνεται εύκολα και με διαφάνεια. Έχουμε πολλές ιδέες για το μέλλον. Θα υπάρχουν κα΄μερα χωρίς χειριστή στα γυμναστήρια της χώρας που θα μας δώσει την άνεση να βλέπουμε αγώνες από παντού. Αυτό θα φέρει και χορηγίες και είναι μία σημαντική τομή και κάτι που θα υλοποιηθεί σύντομα. Υπάρχουν πράγματα στην ουρά και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε ψηφιακά φύλλα αγώνα σε όλες τις κατηγορίες».

Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός αθλητισμού: «Ανακοινώνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα της ψηφιασκής μεταρρύθμισης του αθλητισμού. Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το απαιτητό από πολλούς μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων. Σήμερα η εικόνα είναι άριστη και η ικανοποίηση μεγάλη. Κάναμε ένα βήμα παραπέρα με το μητρώο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σήμερα δημιουργούνται νέα δεδομένα για την ΕΟΚ και τα σωματεία. Η Κυβέρνηση επένδυσε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Θα υπάρχει ακόμα ένα όφελος. Θα έχουμε σε λίγο διάστημα την ψηφιακή κάρτα αθλητή που θα τροφοδοτήσει με χρήσιμα στοιχεία όλα τα ερευνητικά κέντρα. Πλέον με αυτή την εφαρμογή και υποδομή θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες. Πάμε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά όλους τους αθλούμενους και τους ερασιτέχνες αθλητές. Η συνεργασία αποδίδει τα μέγιστα και τελικά οι αθλούμενοι, τα σωματεία και η αθλητική οικογένεια ωφελείται».

Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Ελλάδα μπορεί να αρχίσει να λογοδοτεί γιατί πλέον έχουμε στοιχεία. Πλέον πρέπει να αφήσουμε πίσω άλλες πρακτικές. Πλέον πάμε στην ψηφιοποίηση του αθλητισμού. Διακρίνω στον Βαγγέλη Λιόλιο την σπίθα όταν μιλάμε για το πως θα πάμε το μπάσκετ ένα βήμα μπροστά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x