Ελλάδα

Φιλί… ζωής στην Κύμη από τον ΜακΦάντεν μέσα στη Νέα Σμύρνη!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και καθοριστικό στο τέλος τον ΜακΦάντεν, η Κύμη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη (92-91) στη φετινή Α1 απέναντι στον Πανιώνιο, στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Νέας Σμύρνης.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Θρίλερ με… Happy end για την Κύμη!

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Α1, επικρατώντας 92-91 στην παράταση (80-80 κ.α.) του Πανιωνίου, στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Νέας Σμύρνης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο ΜακΦάντεν, ο οποίος εκτός από τους 35 πόντους που σημείωσε, είχε και τα κρίσιμα καλάθια στα τελευταία λεπτά του έξτρα πεντάλεπτου.

Από τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι είναι πλέον η μοναδική ομάδα χωρίς ροζ φύλλο (0-7), ξεχώρισε ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με 24 πόντους.

Ντέρμπι από νωρίς ήταν η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να ήταν ισόπαλες (9-9). Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος πήρε τον έλεγχο και το προβάδισμα (15-12), αλλά ο ΜακΦάντεν αντέδρασε για λογαριασμό της Κύμης και έτσι έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ της 19-17. Με… φόρα μπήκε στη δεύτερη περίοδο η ομάδα της Νέας Σμύρνης και κάνοντας ένα 10-0, έφτασε στο +8 (27-19), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι απέκτησε έναν ξέφρενο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν (27-27), τους «κυανέρυθρους» να απαντούν (33-27) και στη συνέχεια τον Τζόουνς να ισοφαρίζει (35-35). Ωστόσο, στα τελευταία δύο λεπτά του ημιχρόνου, οι παίκτες του Καστρίτη επέβαλλαν τον ρυθμό τους και πήγαν στα αποδυτήρια με το +4 (38-42).

Με την ίδια συγκέντρωση μπήκε η Κύμη στο δεύτερο ημίχρονο και κάνοντας «πάρτι» μέσα στη ρακέτα, έφτασε ακόμη και στο +10 (45-55) στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε η αντεπίθεση του Πανιωνίου. Αρχικά, οι «κυανέρυθροι» μείωσαν στο -5 (50-55) και στη συνέχεια με τον Ντιαλό να παίρνει… φωτιά έξω από τα 6,75μ. πήραν το προβάδισμα (61-58), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, ο Τζόουνς έκοψε τη… φόρα των γηπεδούχων και έτσι διαμόρφωσε το 61-61 στο τέλος.

Το ίδιο ορεξάτος μπήκε ο Τζόουνς και στην τέταρτη περίοδο, με την Κύμη να πηγαίνει στο +4 (68-72). Στη συνέχεια, ο ΜακΝίλι έδωσε… ανάσα στον Πανιώνιο (73-72) και τον διατήρησε μπροστά ώσπου ο ΜακΦάντεν με τρίποντο έδωσε ξανά το προβάδισμα (75-77), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Το… θρίλερ συνεχίστηκε, με τους γηπεδούχους να μετρούν 0/4 βολές, αλλά τον Σακελλαρίου με «βόμβα» έξω από τα 6,75μ. να βάζει μπροστά τους γηπεδούχους (78-77). Ο Τζόουνς με καλάθι και φάουλ έκανε το 78-80, με τον Σακελλαρίου να κερδίζει τρεις βολές, ύστερα από φάουλ του Μπάρλου στα 2,7’’, να κάνει 2/3 και έτσι το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση (80-80), αφού ο Σαρικόπουλος έκανε την τάπα στον ΜακΓκί στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο έξτρα πεντάλεπτο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο (84-84), με τον Τσούπκοβιτς να δίνει μεγάλη «ανάσα» τεσσάρων πόντων (88-84) στον Πανιώνιο, στα 1:24’’ για τη λήξη. Ωστόσο, ο ΜακΦάντεν δεν είχε πει την τελευταία του… λέξη και με ένα δικό του 7-0, έκανε το 88-92, στα 7’’. Το τρίποντο του Σακελλαρίου έκανε το 91-92 και αυτό ήταν το τελικό σκορ, καθώς ο Τσαγκαράκης είχε 0/2 βολές.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-42, 61-61, 80-80 κ.α., 91-92 παρ.

Πανιώνιος (Ζιάγκος): Σακελλαρίου 24 (4), Νταλό 12 (2), Τσούπκοβιτς 11 (1), ΜακΝίλι 11 (1), Σαρικόπουλος 9, Δίπλαρος 5 (1), Μίχαλος, Κράβιτς 9, Καμπερίδης, Χέντερσον 5 (1), Γούντσον 5 (1).

Κύμη (Καστρίτης): Μανωλόπουλος 6 (2), Οκερεαφόρ 7 (1), Τζόουνς 28 (2), ΜακΓκί 5 (10ριμπ.), Σμιθ 5 (10ριμπ.), Τσαγκαράκης, Γλυνιαδάκης 2, Μπάρλος 4, Κάιζερ, ΜακΦάντεν 35 (7/11τρ.).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x