Ελλάδα

Γιάννης Σιούτης: «Τα καλύτερά μου χρόνια, ήταν στον Άρη»

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ φιλοξένησε τον άλλοτε παίκτη του Αρη και του Παναθηναϊκού Γιάννη Σιούτη και πολλές απορίες των σπουδαστών απαντήθηκαν από τον πρωταθλητή Ευρώπης το 2002 με τον Παναθηναϊκό

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ φιλοξένησε τον άλλοτε παίκτη του Αρη και του Παναθηναϊκού Γιάννη Σιούτη και πολλές απορίες των σπουδαστών απαντήθηκαν από τον πρωταθλητή Ευρώπης το 2002 με τον Παναθηναϊκό

Αρχικά ο Σιούτης μίλησε για τα χρόνια που ήταν παίκτης, και ξεχώρισε ως σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του την κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς με τον Άρη. «Αυτό που χάραξε περισσότερο ως επιτυχία στην καριέρα μου, ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς με τον Άρη. Δε θέλω φυσικά να μειώσω την προσπάθεια που έγινε το 2002 και την κατάκτηση της Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό, άλλωστε όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλο κλαμπ είναι οι πράσινοι και είμαι περήφανος που έγινα μέλλος της ομάδας αυτής».

Στη συνέχεια ο Σιούτης, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση των παικτών μετά από ένα κακό παιχνίδι και την κρητική που μπορεί να δεχθεί είτε από τον Τύπο, είτε και από το φίλαθλο κοινό. «Οι παίκτες δεν είναι μηχανές, είναι λογικό να έχουν και κακές στιγμές, αλλά αυτό διορθώνεται με δουλειά και αφοσίωση. Είναι λογικό να ενοχληθείς από μία αρνητική κρητική όμως είναι μέρος της δουλειάς σου». Σε ερώτηση των σπουδαστών όσον αναφορά το δυσκολότερο αντίπαλο αλλά και καλύτερο συμπαίκτη στο παρκέ είπε. «Δυσκολότεροι αντίπαλοι στην καριέρα μου ήταν ο Ρίβερς και ο Ντίνκινς, απίστευτοι παίκτες, συμπαίκτης που με στιγμάτισε ήταν ο Σιγάλας. Ο Γιώργος ήταν παίκτης που σε βοηθούσε εντός παρκέ».

Τέλος ο προπονητής της ομάδας εφήβων και παίδων του Ιωνικού Νικαίας, μίλησε και για λογαριασμό των προπονητών και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των σπουδαστών. «Ο κάθε προπονητής είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας και πρέπει να διαχειριστεί άλλους 15 διαφορετικούς χαρακτήρες. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει ο προπονητής και μέσα από τη δουλειά του κόουτς και των παικτών να πετύχει ο σύλλογος του στόχους που έχει θέσει. Θαυμάζω τους Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς, οι άνθρωποι έχουν το κάτι διαφορετικό, είναι τζέντλεμαν των παρκέ».

Ενώ έκλεισε απαντώντας σε ερώτηση αν είναι καλύτερο οι νέοι παίκτες να επιλέγουν μεγάλα κλαμπ αλλά ο χρόνος συμμετοχής τους να είναι μικρός ή να επιλέγουν ομάδες κατώτερου επιπέδου αλλά με αρκετό χρόνο συμμετοχής.«Είναι καλό οι νέοι να γνωρίζουν τη φιλοσοφία των μεγάλων ομάδων και να δουλεύουν από νεαρή ηλικία με τις απαιτήσεις αυτές, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παίζουν και να έχουν χρόνο συμμετοχής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x