Ελλάδα

Καλαμπόκης στον ΣΠΟΡ FM: «Θα μείνω στο μπάσκετ γιατί το αγαπώ»

Από άλλο πόστο θα συνεχίσει να υπηρετεί το μπάσκετ ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, σύμφωνα με δήλωσε ο ίδιος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Από τον Ιούνιο είχε πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο Γιάννης Καλαμπόκης, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, με τον Έλληνα άσο να τονίζει πως θα συνεχίσει να υπηρετεί το μπάσκετ από άλλο πόστο πλέον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καλαμπόκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Σταύρο Χονδροθύμιο:

Για την απόσυρσή του από την ενεργό δράση: «Αισθάνομαι περίεργα. Είναι η πρώτη ημέρα αλλά το σκεφτόμουν καιρό. Αλλά, άλλο να το σκέφτεσαι και άλλο να το κάνεις. Είναι συνειδητή απόφαση, αλλά είναι και σίγουρο ότι μου λείπει ήδη το μπάσκετ. Είναι πολλά τα χρόνια και οι συγκυρίες. Ο αθλητής αισθάνεται πολλά στην πορεία του και μία αγωνιστική χρονιά αντιστοιχεί με τρία-τέσσερα χρόνια κανονικής ζωής. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, γιατί ο αθλητισμός και όλα αυτά που προσφέρει, είναι ευλογία. Είμαι από αυτούς που αναγνώριζαν τη δουλειά σε όλη της την πορεία. Σήμερα μπορώ να πως με σιγουριά πως ο αθλητισμός είναι από τις καλύτερες δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος».

Για το αν πήρε αυτή την απόφαση γιατί δεν βρήκε τώρα κάτι που να τον κάλυπτε ή να ήταν ειλημμένη απόφαση: «Όντως είχα πρόταση από ομάδες. Σε όλη μου τη διαδρομή έδινα βάση στα πράγματα που γέμιζαν την ψυχή μου και την καρδιά μου. Το οικονομικό οπωσδήποτε είναι παράμετρος σημαντική. Αλλά, δυστυχώς πολλές ομάδες δεν μπορούν να τα προσφέρουν αυτά. Θα το έκανα από τον Ιούνιο, αλλά το αμέλησα και το άφησα και γι’ αυτό άργησα να το ανακοινώσω».

Για το ποιο ήταν το μυστικό του και έπαιζε μέχρι τα 38: «Στο Φάληρο, που ήταν η πρώτη μου επαφή με το επαγγελματικό μπάσκετ, οι άνθρωποι εκεί με βοήθησαν να χτίσω έναν σταθερό τρόπο σκέψης και αντίληψης. Μέσα στο γήπεδο ήταν η προσπάθεια και η προπόνηση, αλλά η μεγαλύτερη στιγμή ήταν ο τρόπος σκέψης που είχα. Το μυστικό πιστεύω πως είναι εκεί. Επίσης, η αγάπη, με την αφοσίωση και το πάθος για το μπάσκετ έπαιξαν ρόλο. Πρέπει να κάνεις πάθος σου το μπάσκετ, να το αγαπήσεις και να το καταλάβεις. Είναι υπέροχο το άθλημα, γιατί είναι πολύπλοκο».

Για το αν η καλύτερή του στιγμή ήταν η Εθνική ομάδα το 2009 στο Ευρωμπάσκετ: «Ναι. Η Εθνική είναι πάνω απ’ όλα. Εμένα η Εθνική, όταν ξεκίνησα το μπάσκετ, δεν ήταν καν όνειρο. Θέλω να πω πως κάποια πράγματα προκύπτουν εάν έχεις επιμονή και επιμονή».

Για τη χειρότερή του στιγμή: «Η χειρότερη στιγμή που μας πλήγωσε και μας κυνηγάει άλλους ήταν το 2003 που δεν κατάφερε το Παλαιό Φάληρο να παίξει στην πρώτη κατηγορία. Είχαμε δημιουργήσει μία καλή χημεία μέσα από πολλές δυσκολίες».

Για τις αλλαγές που έζησε στο μπάσκετ: «Η δική μου η γενιά βίωσε την αλλαγή στο μπάσκετ. Κάποιοι προσαρμόστηκαν και κάποιοι άλλοι όχι. Ακόμη και τα σώματα των αθλητών άλλαξαν. Βλέπαμε χρονιές, όπου οι ομάδες έπαιζαν με ψηλές πεντάδες και τώρα παίζουν με χαμηλά σχήματα. Το ίδιο όμως παραμένει η ταχύτητα στην σκέψη και την απόφαση. Η ομορφιά του αθλήματος είναι ότι σε κρατάει για 40 λεπτά σε εγρήγορση».

Για το αν θα μείνει στο μπάσκετ: «Ναι, είναι το μέλλον μου στο μπάσκετ. Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω όλα αυτά τα χρόνια».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι στην καριέρα του: «Σίγουρα έχω μετανιώσει. Δεν έκανα ακρότητες και γενικά σκεφτόμουν τα πράγματα που έκανα. Έχω μετανιώσει για επιλογές και συναλλαγές που έκανα και δεν χρειάζεται να μπω όμως σε λεπτομέρειες. Είναι, όμως, μέσα στη ζωή και οι αποφάσεις μας. Σίγουρα, αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, θα άλλαζα πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x