Ελλάδα

Διέλυσε τον Προμηθέα με τρίποντη «καταιγίδα» και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα η Καρδίτσα!

Με «όπλο» της το μακρινό σουτ (14/29 τρίποντα), η Καρδίτσα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, επικρατώντας με το εμφατικό 101-72 του Προμηθέα Πατρών, σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν!

Μια Καρδίτσα να την πιείς στο ποτήρι!

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου συνέτριψε με το εμφατικό 101-72 τον Προμηθέα Πατρών στο Κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία!

Σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά σε όλο το ματς και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 14 εύστοχα τρίποντα σε 29 προσπάθειες (!), η Καρδίτσα βελτίωσε το ρεκόρ της στο 3-10, ανεβαίνοντας - έστω και προσωρινά - στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τέβιν Μακ, ο οποίος και τελείωσε το ματς με 30 πόντους, με τους Μπιουκάναν και Καμπερίδη να ακολουθούν με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Για τον Προμηθέα, που υπέστη την 5η ήττα του στη φετινή σεζόν, λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τη Λε Μαν για το Game 2 της σειράς των play-in του BCL, διασώθηκε μόνο ο Χάντερ Χέιλ με 24 πόντους (6/10 τρίποντα).

Το ματς:



Καταιγιστικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Καρδίτσα, η οποία από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε τις άγριες διαθέσεις της. Με τους ΜακΚάλουμ και Καμπερίδη να εκτελούν πίσω από τα 6,75μ., οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-0 στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα, εκτοξεύοντας μάλιστα τη διαφορά λίγο αργότερα στο +15 για το 24-9. Μάλιστα, με καλάθι του Μπιουκάναν στο φινάλε της περιόδου, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά με σκορ 27-11, την ώρα όπου ο Προμηθέας αδυνατούσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό της αντιπάλου.



Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου συνέχισε να σουτάρει με εκπληκτικά ποσοστά και στη δεύτερη περίοδο, διατηρώντας με χαρακτηριστική άνεση τη διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων. Χτυπώντας πιο πολύ στη ρακέτα και με κύριους εκφραστές τους Μπιουκάναν, Τζόουνς και Μακ, η Καρδίτσα έφτασε μέχρι και το +19 (44-25), προτού οι Πατρινοί με ένα μικρό ξέσπασμα στο φινάλε, μειώσουν για το 54-38 του ημιχρόνου.



Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου οι γηπεδούχοι συνέχισαν να βρίσκονται στη... ζώνη του λυκόφωτος, διατηρώντας σε πολύ υψηλές τιμές τα ποσοστά τους στα σουτ. Κάπως έτσι, η διαφορά δεν άργησε να σπάσει το φράγμα των 20 πόντων, με τους ΜακΚάλουμ, Καμπερίδη και Μακ σε πρωταγωνιστικό ρόλο, να στέλνουν την ομάδα τους στο +28 για το 76-48 στο 38! Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μαζέψουν λίγο τη διαφορά στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου, χάρη κυρίως στα καλάθια των Ετσενίκε και Μπαζίνα, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 77-55.



Κάπως έτσι απρόσμενα λοιπόν, η τέταρτη και τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η τύχη του αγώνα είχε ήδη κριθεί. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν καμία διάθεση να αφήσουν το πόδι από το γκάζι, φτάνοντας ακόμα και στο +30 (100-70), προτού πάρουν μια σπουδαία νίκη με το τελικό 101-72.



Τα δεκάλεπτα: 27-11, 54-38, 77-55, 101-72.



Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x