Ελλάδα

Μπήκε στο 2024 με άνετη νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα Πάτρας ο Άρης

Μόνο για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας ο Άρης, επικρατώντας τελικά με 76-63 και πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη του στο νέο έτος!

Επιβλήθηκε με άνεση του Απόλλωνα Πάτρας και έκανε… σεφτέ στο 2024 ο Άρης!

Μετά από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο στο, για μία ακόμα φορά, κατάμεστο «Nick Galis Hall», οι Θεσσαλονικείς «πάτησαν γκάζι» στην τρίτη περίοδο και τελικά πανηγύρισαν τη νίκη με 76-63, για τη 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Κορυφαίοι για τους νικητές, οι οποίοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά τις εκτός έδρας ήττες τους από Λαύριο και Ολυμπιακό, ήταν οι Τολιόπουλος (17π), Γκάλινατ (15π, 5 ριμπ) και Μπλούμπεργκς (13π), ενώ για τους Πατρινούς, οι οποίοι παρέμειναν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-11, ξεχώρισαν Μπράουν (20π, 7 ριμπ) και Βον (16π).



Το ματς


Με την ώθηση του κόσμου του που γέμισε για μία ακόμα φορά το «Nick Galis Hall», ο Άρης μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε με 9-3 χάρη σε τρίποντα των Γκάλινατ, Τολιόπουλου και εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπάνκστον, ενώ ο Απόλλων πήρε το πρώτο του προβάδισμα στο ματς, με τους Μπράουν και Βον να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους για το 11-12. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «έδεσαν» την άμυνά τους, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να σκοράρουν για περισσότερα από τρία λεπτά και κλείνοντας την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 17-14.



Ο Γκάλινατ συνέχισε να παίρνει με επιτυχία πρωτοβουλίες στην επίθεση του Άρη, σκοράροντας και βάζοντας την ομάδα του μετά από ώρα στο +6 (24-18), πριν ο Σανόγκο σκοράρει για τρεις, διαμορφώνοντας το 27-18. Ωστόσο, ο Απόλλων βρήκε ξανά τις απαντήσεις, με τους Μπιμπς και Όσμπορν να μειώνουν σε 29-26, πριν ο Βον ισοφαρίσει με τρίποντο! Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Σταρκ ευστόχησε σε buzzer-beater τρίποντο από τα 9 μέτρα για το 35-31!



Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Άρη να βελτιώνει κατακόρυφα την άμυνά του, φτιάχνοντας εντυπωσιακό σερί 15-4 και με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν μόλις δύο πόντους σε 7,5 αγωνιστικά λεπτά, μένοντας για πρώτη φορά στο ματς πίσω με -15 (50-35). Εκμεταλλευόμενοι το μομέντουμ που πήραν, οι Θεσσαλονικείς έκλεισαν το δεκάλεπτο με διαφορά ασφαλείας (56-41).



Άνετος ο Άρης στην τέταρτη περίοδο, με την υπέρ του διαφορά να φτάνει μέχρι και το +21 (71-50), 3:20 πριν το τέλος, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν να μειώσουν στα τελευταία λεπτά, για το τελικό 76-63. Πλέον, ο Άρης στρέφεται στην εκτός έδρας αναμέτρησή του με την ρουμανική Κλουζ (10/1, 19:00), για τη 14η αγωνιστική του Eurocup, ενώ για την επόμενη αγωνιστική της Stoiximan Basket League, θα δοκιμαστεί στην έδρα της Καρδίτσας. Από την άλλη, ο Απόλλωνας έχει μπροστά του μία ακόμα πολύ δύσκολη αναμέτρηση, αφού θα υποδεχθεί την ΑΕΚ Betsson BC.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 35-31, 56-41, 76-63

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x