Ελλάδα

ΠΑΟΚ από… ατσάλι πήρε το «διπλό» στο Λαύριο!

Ένα καλάθι του Λοβ στα 23,1’’ πριν από τη λήξη και το χαμένο σουτ του Σμιθ στην εκπνοή, χάρισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη (61-59) μέσα στο Λαύριο!

Ύστερα από ένα ματς-θρίλερ, ο ΠΑΟΚ έφυγε με τη νίκη (61-59) από το Λαύριο, που τον ανέβασε στο 5-7 στη Stoiximan Basket League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Λοβ, καθώς το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δικό του καλάθι στα 23,1’’ πριν από τη λήξη, ενώ μοιραίος για την ομάδα του Σερέλη ήταν ο Σμιθ, ο οποίος αστόχησε στην εκπνοή.

Κορυφαίος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο ΝτιΛίο με 15π. και 10 ριμπάουντ, με τον Λο να είχε 14π. και τον Τζόουνς να κάνει και εκείνος νταμπλ-νταμπλ με 13π. και 10 ριμπάουντ.

Δεύτερη σερί ήττα για το Λαύριο, που υποχώρησε στο 5-8, με τον Σμιθ να ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους.

Το ματς
Καλό ρυθμό είχε από νωρίς το παιχνίδι, με τους Σμιθ και Κακλαμανάκη να στέλνουν το Λαύριο στο +6 (13-7). Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και πλησίασε στο καλάθι (15-13), όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +6 (21-15).

Η ομάδα του Σερέλη συνέχισε το ίδιο δυνατά και στη δεύτερη περίοδο και κάνοντας σερί 8-0, πήγε στο +14 (29-15), το οποίο διατήρησε (32-18), μέχρι το 15’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι ανήκε στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος μέσα από την εξαιρετική του άμυνα, βρήκε καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και με μπροστάρη τον Γιάνκοβιτς και κάνοντας σερί 11-0 μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έστειλε τη διαφορά στον πόντο (32-31).

Με 4-0 μπήκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, παίρνοντας το προβάδισμα (32-35). Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη είχε τον έλεγχο και με τους Λοβ και Τζόουνς έφτασε και στο +5 (39-44), στο 28’. Ωστόσο, στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έκαναν απανωτά λάθη, με το Λαύριο να τα εκμεταλλεύεται και να κάνει σερί 9-0 για το +4 (48-44), στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το ίδιο ορεξάτοι ήταν οι παίκτες και στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου, με τον Βον να τους στέλνει στο +6 (53-47), στο 32’. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε με τα επιθετικά ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να περάσει μπροστά (53-54), στο 35’. Στη συνέχεια, κυριάρχησε η νευρικότητα και το σκληρό παιχνίδι, το οποίο ήταν στην ισοπαλία (59-59), με τον Λοβ να κάνει το 59-61, στα 23,1’’ πριν τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση, ο Σμιθ αστόχησε και έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 32-31, 48-44, 59-61

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Λαύριο-ΠΑΟΚ 59-61

Λαύριο-ΠΑΟΚ 59-61

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x