Ελλάδα

«Τζάμπολ» στα ημιτελικά για Λαύριο και Προμηθέα

Ανοίγει η αυλαία στο δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών, με το Λαύριο να υποδέχεται τον Προμηθέα (21:00).

Πρώτο… αίμα για Λαύριο και Προμηθέα Πάτρας, που ρίχνονται στη μάχη των ημιτελικών των playoffs της Stoiximan Basket League, με το τζάμπολ του πρώτου αγώνα να είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 (bwinΣΠΟΡ FM, sport-fm.gr, ΕΡΤ3).

Η ομάδα του Σερέλη, που τερμάτισε 2η στην κανονική περίοδο, «σκούπισε» τον Κολοσσό Ρόδου στα προημιτελικά (2-0) κι έφτασε τις 19 νίκες στα 21 τελευταία ματς του στο πρωτάθλημα!

Από την άλλη, οι Αχαιοί -3οι στη regular season- ζορίστηκαν λίγο παραπάνω στον πρώτο γύρο των playoffs, καθώς χρειάστηκαν 3ο παιχνίδι για να προσπεράσουν το εμπόδιο του Περιστερίου (2-1) κι ενώ ηττήθηκαν στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ροζ φύλλο αγώνα, με το Λαύριο να επικρατεί 75-72 εντός έδρας στις 20 Ιανουαρίου και τον Προμηθέα να «απαντάει» τρεις ημέρες αργότερα (23/1), αφού επιβλήθηκε 90-88 στην Πάτρα σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση.

Μάλιστα, η ομάδα της Μάκη Γιατρά δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας από το συγκρότημα του Σερέλη (6 στα 6).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που οι δύο σύλλογοι θα τεθούν αντιμέτωποι στα playoffs, με τον Προμηθέα να «σκουπίζει» την ομάδα της ανατολικής Αττικής στα προημιτελικά της σεζόν 2017-18.

Από ‘κει και πέρα, είναι χαρακτηριστικό ότι στις 45 από τις 54 σειρές ημιτελικών προκρίθηκε η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας. Η τελευταία ομάδα που «έσπασε» αυτόν τον κανόνα ήταν ο… Προμηθέας, που απέκλεισε την ΑΕΚ το 2019 με 3-2.

Θυμίζουμε ότι η πρόκριση στον τελικό κρίνεται στις 3 νίκες, ενώ το δεύτερο ματς της σειράς είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 22 Μαΐου (18:00) στην Πάτρα.

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων:
Λαύριο-Προμηθέας: «Τζάμπολ» στα ημιτελικά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x