Ελλάδα

«Λάμψη» από το παρελθόν στη γιορτή του Ηρακλή

Η συνύπαρξη του Ντέιβιντ Ίνγκραμ με τον Νίκο Γκάλη ήταν η ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση για τα 113α γενέθλια του Ηρακλή τη Δευτέρα.

Η εκδήλωση για τα 113α γενέθλια του Ηρακλή τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Ιβανώφειο. Οι Ντέιβιντ Ινγκραμ και Νίκος Γκάλης συναντήθηκαν στην εκδήλωση μετά από τριάντα χρόνια και αποθεώθηκαν από τον κόσμο.

Ο Αμερικανός θρύλος του Ηρακλή παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο σύλλογο από τα χέρια του Κώστα Χαΐτογλου. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκονται σήμερα εδώ. Δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι θα συνέβαινε αυτό σήμερα. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Ηρακλάρα baby», τόνισε ο Ίνγκραμ και αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Ο κ. Χαΐτογλου τόνισε πως: «Συγκίνηση και ωραίες αναμνήσεις. Το 1987, που ήρθε στην Ελλάδα ο Ντέιβιντ, ήταν μια επιλογή που δεν ξέραμε αν θα βγει. Ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά κι ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Μια εμβληματική προσωπικότητα. Βοήθησαν, βέβαια, και οι Έλληνες που αγωνίζονταν σε εκείνη την ομάδα, ώστε ο Ηρακλής να έχει εξαιρετική πορεία στη δική μου θητεία, την οποία εύχομαι να έχει πάντα η ομάδα».

Στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, ο Ινγκραμ τιμήθηκε από τον σπουδαιότερο Έλληνα μπασκετμπολίστα. «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποδοχή. Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ηρακλή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή, όταν τον τιμάει ένας μεγάλος αντίπαλος. Ο Ντέιβιντ ήταν ένας καταπληκτικός παίκτης, με ευχέρεια να σκοράρει από οποιοδήποτε σημείο. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής ήταν τυχερός που είχε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη», ήταν τα λόγια του «γκάνγκστερ».

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΓΣ, Φώτης Θέος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον Ηρακλή και στο ελληνικό μπάσκετ οι: Αριστείδης Μούμογλου, Κώστας Χαΐτογλου, Τάσος Βλαχόπουλος, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, Κώστας Μπογατσιώτης, Κώστας Πιλαφίδης, Τάκης Καρατζουλίδης, Γιάννης Τσουμής, Σωτήρης Σακελλαρίου, Λευτέρης Κακιούσης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Μάντης, Νίκος Δουβής, Νίκος Παναγιωτίδης, Στέλιος Γκιουζέλης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Νίκος Τζήκας, Νίκος Νούσιας, Μάκης Καλανταρίδης, Κυριάκος Ακσεχέρογλου, Άγις Κυνηγόπουλος, Δημήτρης Φινοκαλιώτης και Παύλος Τσακίρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x