Ελλάδα

Μπαρτζώκας: «Ο Σπανούλης είναι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δηλώσεις στο γκαλά προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη όπου χαρακτήρισε τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού «σημαντικότερο παίκτη που φόρεσε τη φανέλα του».

Αυτή την ώρα λαμβάνει χώρα το μεγάλο gala της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος και θα βραβευτεί αύριο στο κατάμεστο ΣΕΦ (17/09), σε μια βραδιά όπου η φανέλα με το Νο. 7 θα πάρει τη θέση της στην οροφή του φαληρικού γηπέδου.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής με τον οποίο ο «Kill Bill» κατέκτησε την τελευταία Ευρωλίγκα του το 2013.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αποθέωσε τόσο τον Σπανούλη, τον οποίο χαρακτήρισε «κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του Ολυμπιακού», αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν να τον τιμήσουν οι Πειραιώτες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα:

Για το τι σημαίνει η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη ως αθλητής: «Καταρχήν είναι μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό, είναι ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας που κατά την γνώμη μου έχει φορέσει τη φανέλα του και είναι μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό. Μία τέτοια τιμή σήμερα και αύριο δείχνει το μέγεθος του συλλόγου μας. Σαν προσωπικότητα, όλη η Ευρώπη μιλάει γι' αυτόν, δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς. Είμαι χαρούμενος, εάν αυτός είναι χαρούμενος σήμερα».

Για το αν είναι καιρός οι άνθρωποι που προσφέρουν στο ελληνικό μπάσκετ να τιμώνται κοντά στην εποχή που τελειώνουν την καριέρα τους: «Είναι κάτι που συνηθίζεται στις ΗΠΑ που σέβονται τους πρωταγωνιστές του αθλήματος, κατά κύριο λόγο τους παίκτες και μετά τους προπονητές. Είναι πρωτοποριακό έτσι όπως το κάνει ο Ολυμπιακός. Είναι καταπληκτικό, ο Βασίλης έχει σταματήσει 2-3 χρόνια τον αθλητισμό από την πλευρά του παίκτη και είναι σημαντικό για παιδιά, έχει αρκετά, και τη γυναίκα του να χαρούν να νιώσουν συγκινησιακά, γιατί αύριο και σήμερα οι στιγμές θα είναι έντονες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x