Ελλάδα

Μπόνγκα στο sportfm.gr: «Έχει πολύ ταλέντο ο Παναθηναϊκός - Ενδιαφέρον το πώς θα πάει η σεζόν του»

Ο Άιζακ Μπόνγκα μίλησε στο sport-fm.gr για τη φιλική αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς εκτιμά την πορεία των δύο ομάδων στη φετινή σεζόν.

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι του «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Παναθηναϊκός νίκησε με δυσκολία 80-73 την Μπάγερν Μονάχου, εξασφαλίζοντας παρουσία στον «τελικό» κόντρα στην Εφές.

Παρά την εκρηκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, οι Βαυαροί κάθε άλλο παρά... μάσησαν, καθώς ήταν τρομερά ανταγωνιστικοί και έχασαν τον αγώνα στις λεπτομέρειες, αποδεικνύοντας πως διαθέτουν κι αυτοί πλέον ένα εξαιρετικό υλικό.

Ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Μπάγερν στην αναμέτρηση ήταν ο Άιζακ Μπόνγκα. Ο Γερμανός φόργουορντ, πλέον Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μέτρησε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ με 2/2 τρίποντα, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους «πράσινους» τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

Μετά το ματς, ο πρώην NBAer μίλησε στο sport-fm.gr και τον Αλέξανδρο Τσιριγώτη για τις λεπτομέρειες που έκριναν το φιλικό και τις ομοιότητες μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ έδωσε και την πρόβλεψή του για την πορεία της Μπάγερν στη σεζόν η οποία ξεκινά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Αλέξανδρο Τσιριγώτη:

Η Μπάγερν γνώρισε την ήττα στα τελευταία λεπτά. Τι ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά;

«Το μπάσκετ είναι άθλημα διάρκειας, πρέπει να παίξεις καλά σε όλα τα 40 λεπτά. Αρχίσαμε πολύ άσχημα, όμως στη συνέχεια είχαμε πολλά θετικά διαστήματα στο παιχνίδι μας. Θέλω να δώσω τα εύσημα στον Νέλσον Βάιντεμαν, που ήρθε από τον πάγκο και έπαιξε τρομερή άμυνα. Από εκεί και πέρα, το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι των σερί. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα τέτοιο στο τέλος, δεν μπορέσαμε να απαντήσουμε και χάσαμε το ματς».

Ο Παναθηναϊκός είναι σε φάση ριζικής ανοικοδόμησης με πολλές νέες προσθήκες. Πως σου φάνηκε απόψε;

«Όπως είπες κι εσύ, είναι μία ομάδα με πολλά νέα παιδιά, πολύ ταλέντο. Έχει αρκετούς έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει στην Ευρωλίγκα, αλλά επίσης κάποιους που είναι rookies σε αυτή. Ο Παναθηναϊκός μου θυμίζει εμάς, από την άποψη ότι είναι ένα νέο γκρουπ όπου μπορείς να καταλάβεις ότι κάποια πράγματα λειτουργούν σωστά, αλλά υπάρχουν και άλλα που πρέπει να βελτιωθούν και να δουλευτούν. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα καταλήξει η φετινή σεζόν του».

Η Μπάγερν δεν έχει καταφέρει ποτέ να γίνει μία εκ των διεκδικητών του τίτλου στην Ευρωλίγκα. Πιστεύεις ότι αυτό μπορεί να αλλάξει φέτος;

«Σίγουρα έχουμε τις πιθανότητές μας. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες με ταλέντο, αλλά και "παλιούς" που βρίσκονται καιρό εδώ. Έχουμε επίσης νέο προπονητή, που ξέρει καλύτερα από όλους αυτό το επίπεδο. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την πορεία μας φέτος, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε "θόρυβο" στην Ευρωλίγκα τη νέα σεζόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x