Ελλάδα

Επιβλήθηκε της αξιόμαχης Μεγαρίδας, κατέκτησε το UNICEF Trophy και έκλεισε θέση στο Final 8 του Κυπέλλου ο Πανιώνιος!

Θριαμβευτής Πανιώνιος στον τελικό του Unicef Trophy, επιβλήθηκε 66-63 της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος με μεγάλο πρωταγωνιστή του τον Βεργίνη, κλείνοντας θέση στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας!

Κατέκτησε το UNICEF Trophy για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, παίρνοντας το εισιτήριο για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας ο Πανιώνιος!

Παρότι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του μεγάλου τελικού που διεξήχθη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, οι «κυανέρυθροι» μπορεί να αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες κόντρα στην αξιόμαχη Νεανική Εστία Μεγαρίδος, όμως ήταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά, πανηγυρίζοντας την οριακή νίκη με 66-63!

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Βεργίνης, ο οποίος πέτυχε 26 πόντους, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Ντέιβις (14π, 5 ριμπ) και Γκίκα (6π, 12 ασίστ και 7 ριμπάουντ). Από την άλλη, για τη Μεγαρίδα η οποία δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη παρά τα 18 επιθετικά της ριμπάουντ, ξεχώρισε ο Μπράντφορντ, με 24 πόντους και 5 ασίστ).

Μετά τη μεγάλη του νίκη, ο Πανιώνιος πήρε το τελευταίο «εισιτήριο» για το Final 8 του Κυπέλλου, όπου είχαν ήδη κλείσει θέση Παναθηναϊκός AKTOR, Ολυμπιακός, Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Άρης, Περιστέρι και ΑΕΚ Betsson BC.

Το ματς


Η Μεγαρίδα πήρε το πρώτο προβάδισμα του αγώνα αλλά ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στον τελικό, απαντώντας με σερί 7-0 χάρη σε συνεχόμενους πόντους των Ντέιβις και Βεργίνη, πριν οι Στιούαρτ και Αρνόκουρος διαμορφώσουν το 8-7. Στη συνέχεια, οι «κυανέρυθροι» έδεσαν την άμυνά τους και δέχθηκαν μόλις έναν πόντο στα επόμενα 5 αγωνιστικά λεπτά, περνώντας μπροστά με «διαφορά ασφαλείας» (9-17), ενώ έκλεισαν την πρώτη περίοδο με διψήφιο προβάδισμα (27-17), με τον Γκίκα να έχει μοιράσει ήδη 9 (!) ασίστ!

Η ομάδα του Γιώργου Μάνταλου μπήκε σαφώς πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή της στην επίθεση τον Γερομιχαλό, έφτιαξε σερί 10-3, πλησιάζοντας σε «απόσταση βολής» (28-30), πριν Μπράντφορντ ισοφαρίσει σε 31-31! Όμως, ο Βεργίνης με δύο εύστοχα τρίποντά του επανέφερε τον Πανιώνιο στο +6 (31-37), ενώ ο Ντέιβις ευστόχησε επίσης από μακριά, για το 34-42 του πρώτου ημιχρόνου!

Ζαραϊδώνης και Μπράντφορντ μείωσαν σε 39-44 για την Μεγαρίδα με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ενώ ο δεύτερος συνέχισε να πληγώνει την άμυνα του Πανιωνίου, διαμορφώνοντας το 44-47. Ο Ντέιβις με τρίποντο ξαναέβαλε τους «κυανέρυθρους» στο +7 (46-53) και ο Βεργίνης παρέμενε «καυτός», σκοράροντας για τρεις (46-56), πριν οι Ζαραϊδώνης και Τζόχλας μειώσουν σε 51-56 για λογαριασμό της Μεγαρίδας.

Με μεγαλύτερο «όπλο» της τα τρίποντα, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη μπήκε στην τελική ευθεία του τελικού με προβάδισμα 58-51, όμως η Μεγαρίδα δεν είχε διάθεση να τα παρατήσει, ισοφαρίζοντας σε 58-58 και περνώντας μπροστά με 63-62, 45'' πριν το φινάλε, όμως ο Βεργίνης έβαλε μεγάλο τρίποντο για το 63-35 και διαμόρφωσε το τελικό 63-66 με εύστοχη βολή, ενώ Γκάτζιας αστόχησε σε τρίποντο για την ισοφάριση με τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 34-42, 51-56, 63-66

Τα στατιστικά του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x