Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ! Ο Άρης;

Τι ματς -από τα παλιά- ήταν αυτό! Στην ντερμπάρα της Θεσσαλονίκης, ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ άφησε στην άκρη τη… Ρόζα και «απέδρασε» από το «Αλεξάνδρειο» με 66-62 επί του Άρη. Γιούχα για τους «κίτρινους»!

Πω πω μια ματσάρα που είδαμε!

Μπορεί, ποιοτικά, να μην ήταν κάτι τρομερό, αλλά ήταν… πραγματικό ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ!

Ένα παιχνίδι που δεν ήξερες ποιος το θέλει πιο πολύ: Οι «κίτρινοι», που προέρχονταν από την ήττα-σοκ στο Ρέθυμνο ή ο «δικέφαλος», που πήγε στο «Αλεξάνδρειο» μετά τη… σφαλιάρα από κάποια Ρόζα στην Πολωνία;

Τελικά, χαρακτήρα έβγαλε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου!

inner
Παίζοντας ψυχωμένα και παρότι είδε τους γηπεδούχους να ανατρέπουν το υπέρ της σκορ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε το τραγικό, διπλό λάθος του Ντραγκίσεβιτς στα 35’’ και… απέδρασε από το «καμίνι» του Nick Galis Hall με 66-62!

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Χρυσικόπουλο, ειδικά στην άμυνα, με τον 24χρονο να κλέβει την μπάλα από τον Σέρβο -αντικαταστάτη του Σανικίτζε- στο φινάλε, «αναγκάζοντάς» τον σε αντιαθλητικό φάουλ!

Δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, που αποδοκιμάστηκε έντονα στο φινάλε από τον κόσμο, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά το «Αλεξάνδρειο» και έφυγε απογοητευμένος.

Το ματς


inner
Με Τζένκινς,Κάμινγκς, Μούρτο, Μπάκνερ και Ντραγκίσεβιτς ξεκίνησε ο Άρης, Μιλιένοβιτς, Σάιμπερτ, Πέινερς, Τέιλορ και Κλάντον ήταν η πεντάδα του ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να… ψάχνουν σκορ στο πρώτο δίλεπτο με «σκοτωμένες» προσπάθειες, δείγμα του άγχους τους, μετά τις… σφαλιάρες σε Ρέθυμνο και Πολωνία αντίστοιχα. Τελικά, ο Μπάκνερ, έπειτα από ασίστ του Μαρμπλ (πήρε τη θέση του Τζένκινς, που έκανε πολύ γρήγορα δύο φάουλ), «έδωσε» σκορ στην αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, είχαμε πραγματικό ντέρμπι, με την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να μην αφήνει τους «κίτρινους» να ξεφύγουν, μετά το τρίποντο του Ντραγκίσεβιτς (8-4) και μάλιστα, με τέσσερις πόντους του Πέινερς, ο «δικέφαλος» προηγήθηκε 9-8. Το λέι απ του Ξανθόπουλου, όμως και το αντιαθλητικό του Πέινερς πάνω στον Μούρτο, έστειλαν ξανά τη διαφορά στο… τρίποντο για τον Άρη (15-12). Με δύο βολές του Τσαϊρέλη, μάλιστα, οι γηπεδούχοι πήγαν και στο +4, αλλά με τρίποντο του Μπράιαντ ο ΠΑΟΚ μείωσε στον πόντο (17-16), για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, 18-16, σε ένα ματς, πάντως, με δύναμη, αλλά χωρίς καλό ρυθμό, με τους διαιτητές να σφυρίζουν κάθε επαφή.

inner
Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Γλυνιαδάκη να ισοφαρίζει για τον ΠΑΟΚ σε 18-18, αλλά και πάλι, τις δύο ομάδες να τα… σπάνε! Μαρμπλ και Μπράιαντ διαμόρφωσαν το 20-20, με τον Τζένκινς να ξεσηκώνει -μετά από αρκετή ώρα- το «Αλεξάνδρειο» με τρίποντη «βόμβα» (23-20). Για άλλη μία φορά, όμως, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο, όχι μόνο να μην αφήσουν τον Άρη να αυξήσει τη διαφορά, αλλά, με 2/2 βολές του Χρυσικόπουλου και μετά το αντιαθλητικό του Ξανθόπουλου στον Μπράιαντ, να πάρουν εκείνοι… κεφάλι στο σκορ, 23-28, με χουκ του Γλυνιαδάκη. Για να έρθει αυτήν τη φορά η… απάντηση από πλευράς Άρη, που με τον Μπάκνερ να κερδίζει τον Κλάντον κάτω από το καλάθι και τις δύο βολές του Ντραγκίσεβιτς, έπειτα από τις χαμένες του Τσόχλα, μείωσε 27-28. Ο Τσόχλας… εξιλεώθηκε, ωστόσο, για την αστοχία του στις βολές και με τρίποντο, έστειλε τη διαφορά στο +4 για τον «δικέφαλο», με τον Ζάρα να ελευθερώνεται από τα σκριν και να «απαντά» για το 30-33, ενώ το λέι απ του Κάμινγκς έκλεισε το ημίχρονο στο 32-33, σε μία αναμέτρηση μέτρια ποιοτικά, αλλά… για γερά νεύρα, όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ!

inner
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με… βόμβες των Μιλιένοβιτς και Κάμινγκς από τα 6,75 για το 35-36, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν χέρι-χέρι και μετά τα καλάθια των Κλάντον και Τζένκινς (37-38). Μάλιστα, ο Άρης προηγήθηκε για πρώτη φορά μετά το 23-22, 39-38! Ένα νέο ξέσπασμα του «δικεφάλου», όμως, με τον Μπράιαν στον αιφνιδιασμό και τον Σάιμπερτ να «πυροβολεί» από τη γωνία έδωσε ξανά το προβάδισμα (39-43) στην ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, που έβλεπε τους παίκτες του να παίζουν με… διαολεμένη όρεξη, μετά την ήττα-σοκ από κάποια… Ρόζα μεσοβδόμαδα. Με δύο βολές του Γλυνιαδάκη, δε, οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν και με έξι, 39-45, για να έρθει το τρίποντο-ανάσα του Ζάρας, αλλά να πηγαίνουμε στην τελευταία περίοδο με τον ΠΑΟΚ στο +5 (43-48).

inner
Στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαμε κανονική «σφαγή»! Στο Nick Galis Hall έπεφταν κορμιά, με τον Σίμτσακ να μειώνει στον πόντο, 47-48 και να ξεσηκώνει την εξέδρα. Η πολύ δύσκολη προσπάθεια του Μπράιαντ, όμως και το τρίποντο του Τσόχλα, προκάλεσαν και πάλι… βουβαμάρα (47-53). Για να ακολουθήσει Ο χαμός! Ο Άρης έβγαλε αντίδραση και με τέσσερις σερί πόντους του Τσαϊρέλη, προηγήθηκε 56-53, για να… μιλήσει ο εξαιρετικός Χρυσικόπουλος, για το 57-58 στο 37’! Ο Τσαϊρέλης ισοφάρισε σε 59-59 με δύο εύστοχες βολές, για να ακολουθήσει ένα… τρελό καλάθι του Πέινερς και ένα… ακόμη πιο τρελό τρίποντου του Σίμτσακ για το 62-61, ένα λεπτό πριν τη λήξη! Στα 35’’, ωστόσο, ο Χρυσικόπουλος έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Ντραγκίσεβιτς, ο οποίος του έκανε αντιαθλητικό φάουλ και ο ΠΑΟΚ έφυγε με μια, πραγματικά, σπουδαία νίκη (62-66) από το «Αλεξάνδρειο»!

inner

inner
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 32-33, 43-48, 62-66

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 4, Ξανθόπουλος 4, Φλιωνης, Τσαϊρέλης 9, Τζένκινς 8(2), Κάμινγκς 13(1), Ζάρας 9(2), Μούρτος 1, Σίμτσακ 5(1), Μπάκνερ 4, Καββαδάς, Ντραγκίσεβιτς 5(1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 9, Κόνιαρης, Τσόχλας 8(2), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 3(1), Γλυνιαδάκης 8, Σάιμπερτ 8(2), Μπράιαντ 14(1), Πέινερς 8(1), Κλάντον 8.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x