Ελλάδα

Η συμφωνία με Πετρούσεφ και αυτό που περιμένει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Φίλιπ Πετρούσεφ, ωστόσο οι κανονισμοί του NBA τον αναγκάζουν να περιμένει λίγο πριν τον ανακοινώσει.

Μετά την απόκτηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο Ολυμπιακός κινείται και για την κάλυψη του τελευταίου κενού στο ρόστερ, έχοντας εδώ και καιρό «κυκλωμένο» το όνομα του Φίλιπ Πετρούσεφ.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (24/11) έγινε γνωστό πως οι Σακραμέντο Κινγκς θα αφήσουν ελεύθερο τον Σέρβο ψηλό, κάτι που προκάλεσε έναν...καταιγισμό δημοσιευμάτων για συμφωνία του παίκτη με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός είχε ήδη συμφωνήσει με τον Πετρούσεφ, και το μόνο που απέμενε ήταν να αποχωρήσει απο τους Κινγκς. Ωστόσο, οι κανονισμοί του NBA αναφέρουν πως όταν ένας παίκτης μένει ελεύθερος, μια άλλη ομάδα της λίγκας μπορεί να τον αποκτήσει με το ίδιο συμβόλαιο, το οποίο παραμένει σε ισχύ για 48 ώρες, χωρίς ο εκάστοτε αθλητής να έχει δικαίωμα άρνησης σε περίπτωση που προκύψει κάτι τέτοιο.

Στον Πειραιά, επομένως, περιμένουν την παρέλευση του εν λόγω 48ώρου, έτσι ώστε να ανακοινώσουν τον Πετρούσεφ. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά και δεν προκύψει κάποιο ενδιαφέρον από άλλη ομάδα του NBA, αυτό πιθανότατα θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (27/11).

Θυμίζουμε πως ο 23χρονος ψηλός ξεκίνησε τη σεζόν στους Φιλαντέλφια 76ers, όπου έπαιξε μόλις σε 1 ματς. Στη συνέχεια, πήγε μαζί με τον Τζέιμς Χάρντεν στους Κλίπερς, οι οποίοι τον προώθησαν στο Σακραμέντο. Με τους Κινγκς έπαιξε μόλις σε 2 αγώνες, με ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Την περασμένη σεζόν, ο Πετρούσεφ έκλεψε την παράσταση με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, καθώς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα, με 10,7 πόντους και 5,2 ριμπάουντ μέσο όρο. Έπαιξε επίσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου ήταν φιναλίστ με τη Σερβία, μετρώντας 8,2 πόντους και 3,5 ριμπάουντ ανά ματς. Μπορεί να καλύψει τόσο το «4» όσο και το «5», έχοντας καλή τεχνική κατάρτιση και ικανότητα να εκτελέσει απο μακριά, κάτι που αρέσει πολύ στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x