Ελλάδα

Άνετα τον λειψό Ηρακλή με σούπερ Παπανικολάου ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 94-65 του λειψού Ηρακλή, έχοντας τον Παπανικολάου σε μεγάλα κέφια (21 πόντους) και έπιασε ξανά κορυφή στη Stoiximan Basket League.

Στην κορυφή της Stoiximan Basket League ανέβηκε έστω και προσωρινά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 94-65 του λειψού Ηρακλή που κατέβηκε με επτά παίκτες στο ματς, μεταξύ αυτών και έναν από την ομάδα παίδων, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Κώστα Παπανικολάου που είχε 21 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Στο 14-1 το ρεκόρ του Ολυμπιακού που ανέβηκε μόνος στην κορυφή, έχοντας ματς περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και βρήκε ρυθμό ενόψει της «διαβολοβδομάδας» στη Euroleague. Ουραγός παραμένει ο Ηρακλής που έχει τρομερά δύσκολο έργο για να σωθεί, με το ρεκόρ του να πέφτει στο 3-12.

Το ματς

Δυνατό ξεκίνημα από τον Ηρακλή στο ματς, που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά και διατηρούσε το προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο (9-10). Ωστόσο, οι Πειραιώτες σοβαρεύτηκαν και με επιμέρους σερί 11-4 ολοκλήρωσαν προπορευόμενοι την πρώτη περίοδο με 20-14, με τον Παπανικολάου να έχει τους μισούς πόντους της ομάδας του. Χέρι-χέρι στην δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες, με τον νεαρό Αργυρούλη να μπαίνει στον πίνακα των σκόρερ και να χειροκροτείται από το κοινό ζώντας τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του μέχρι τώρα, οπως και ο Κομνιανίδης. Στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου δε, ο Ηρακλής μείωσε τη διαφορά στον πόντο (28-27 και 32-31), με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια διαφορά πέντε βαθμών στο ημίχρονο 38-33.





Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πατήσει το πόδι στο γκάζι, ο λειψός Ηρακλής έπαιζε ψυχωμένα και προσπαθούσε να μείνει όσο μπορούσε πιο κοντά στο σκορ, με τον Γηραιό να παίρνει προβάδισμα στο 22’ με 38-40. Πρίντεζης και Γουόκαπ ανέλαβαν το σκοράρισμα για το 46-40, με τον Γουντς να απαντάει από πλευράς φιλοξενούμενων και να τους κρατάει σε επαφή (52-48). Παρόλα αυτά, ένα γρήγορο 8-2 επιμέρους έστειλε τον Ολυμπιακό στο τελευταίο δεκάλεπτο με διαφορά 11 πόντων (61-50).





Ο Ολυμπιακός ήταν λογικό να βγάλει μεγαλύτερη φρεσκάδα, με τον Ηρακλή των επτά παικτών να «σκάει» και να μην αντέχει στο ματς. Με ένα πεντάλεπτο να απομένει για τη λήξη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησε το γκάζι, ξέφυγε με +21 (80-59) και απλά περιμέναμε να μάθουμε το τελικό σκορ. Αυτό ήταν το 94-65 με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα και τον Μπαρτζώκα να κάνει διαχείριση, βλέποντας πέραν του Παπανικολάου και τους Λαρεντζάκη, Πρίντεζη να κάνουν εξαιρετική εμφάνιση, δίνοντας παράλληλα ανάσες σε Σλούκα και Βεζένκοφ. Από τη μεριά του ο Ηρακλής πήρε το χειροκρότημα, έχοντας για διψήφιους τους Γκάρετ (20 π.), Χένρι (19 π.) και Γουντς (11 π.).

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 18-19, 23-17, 33-15



Ολυμπιακός-Ηρακλής 94-65

Ολυμπιακός-Ηρακλής 94-65

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x