Ελλάδα

Λούντζης και Ράιτ... γλίτωσαν τον «άδειο» Ολυμπιακό από τη μαχητική Καρδίτσα!

Με τους Λούντζη και Ράιτ να παίρνουν στις... πλάτες τους τον Ολυμπιακό στην τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν τη μαχητική Καρδίτσα, επικρατώντας δύσκολα με 85-73.

Για πάνω από 30 λεπτά ο Ολυμπιακός τα... βρήκε σκούρα απέναντι στη μαχητική Καρδίτσα, ωστόσο στο τέλος, «μίλησαν» οι Λούντζης και Ράιτ, με τους Πειραιώτες να κάνουν - έστω και δύσκολα - καθήκον τους, επικρατώντας με σκορ 85-73 για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι», που αγωνίστηκαν χωρίς τους Γουόκαπ και Γουίλιαμς-Γκος για λόγους αποφόρτισης αφού προέρχονταν από τραυματισμό, εμφανίστηκε... άδειος στο πνευματικό και σωματικό σκέλος του αγώνα μετά και τη μεγάλη προσπάθεια επί του Παναθηναϊκού AKTOR την περασμένη Πέμπτη, κάτι που αποτυπώθηκε και από την εικόνα του στο παρκέ.

Παρ' όλα αυτά, κατάφερε στην τελευταία περίοδο να πατήσει το «γκάζι» όσο χρειαζόταν και να φτάσει στην 19η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, παραμένοντας σταθερά στη δεύτερη θέση.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λούντζης (16 πόντους, 3 ασίστ), με τους Λαρεντζάκη (14π.), Ράιτ (11π., 3ρ.) και Φαλ (9π., 5ρ., 4μπλ.) να ακολουθούν σε απόδοση. Να θυμίσουμε πως ακολουθεί «διαβολοβδομάδα» στην Ευρωλίγκα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τα ματς κόντρα στην Εφές (εκτός) και τη Βιλερμπάν (εντός).

Για την Καρδίτσα, που έπεσε στο 6-15, ξεχώρισαν οι Μπιουκάναν και Γουάιτ με 18 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Κάαναν, Μήτρου-Λονγκ, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ στην αρχική του πεντάδα, με την Καρδίτσα να εκκινεί το ματς με τους Μπιουκάναν, ΜακΚάλουμ, Καμπερίδη, Μακ και Γουάιτ. Εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο ματς ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι παρά το ξεκίνημα του Φαλ (3π., 2μπλ.), προηγήθηκαν με 10-6 στο πρώτο πεντάλεπτο, χάρη στον Μπιουκάναν που μέτρησε 8 πόντους σε αυτό το διάστημα!



Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπιουκάναν μπροστά στον Παπανικολάου φάνηκε πως «αφύπνισε» τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ανέβασαν στροφές και με τρία σερί τρίποντα από τους Παπανικολάου και Μήτρου-Λονγκ, πέρασαν μπροστά με 16-13 και λίγο αργότερα με 21-15 από νέο τρίποντο του Λούντζη στο 9'. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο αντέδρασαν στο τελευταίο λεπτό και με ένα γρήγορο σερί 4-0 και το buzzer beater δίποντο του Μπιουκάναν, μείωσαν στο 21-19 του δεκαλέπτου.



Η Καρδίτσα συνέχισε την εντυπωσιακή της εμφάνιση και στις αρχές της δεύτερης περιόδου, εξακολουθώντας να βάζει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Με πίεση και συγκέντρωση και στις δύο άκρες του παρκέ, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να οδηγούν τους Πειραιώτες σε λάθη και κακές επιλογές, βρίσκοντας από την άλλη καλάθια στο εμπρός μέρος του παρκέ για ένα γρήγορο 7-0 σερί για το υπέρ τους 21-26 στο 12’! Μάλιστα, αν υπολογίσουμε και το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, το σερί τους έφτασε στο 11-0 σε 4 λεπτά (από το 21-15)!



Ενδεικτικό είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν το πρώτο καλάθι τους εντός πεδιάς στο 6:31' πριν το ημίχρονο, με τους Θεσσαλούς να συνεχίζουν σε υψηλό τέμπο και με «όπλο» τα επιθετικά τους ριμπάουντ (11 στο πρώτο ημίχρονο!), να βρίσκουν πόντους από δεύτερες ευκαιρίες, διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα! Με τους Λαρεντζάκη και Πετρούσεφ να «ξεκολλούν» επιθετικά τον Ολυμπιακό - με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα -, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοφάρισε σε 32-32 και λίγο αργότερα πέρασε μπροστά (37-36) στο 18', προτού η Καρδίτσα τρέξει ένα σερί 5-2 στο τελευταίο λεπτό, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (39-41) μέσα στο ΣΕΦ!



Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην τρίτη περίοδο, με την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου να συνεχίζει τις... υψηλές πτήσεις, κοιτάζοντας στα ίσα τον Ολυμπιακό, ο οποίος αδυνατούσε να βρει ρυθμό και να χτίσει σερί και ψυχολογία. Ενδεικτικό είναι πως με τα δίποντα των Φαλ, Μήτρου-Λονγκ και το τρίποντο του Κάαναν, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 46-45 στο 23', με την Καρδίτσα να απαντάει άμεσα και με ένα επιμέρους σκορ 7-2, να παίρνει εκ νέου το πάνω χέρι στο σκορ για το 52-48 ένα λεπτό αργότερα, ενώ με step back τρίποντο του Μακ σε λήξη επίθεσης, πήγε στο 51-55 στο 25'!



Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Ολυμπιακός βελτίωσε την εικόνα του σε άμυνα και επίθεση, κρατώντας την αντίπαλό του στους δύο πόντους μέχρι το φινάλε! Με πρωταγωνιστές τους Λούντζη και Πίτερς που είχαν από 5 και 4 πόντους αντίστοιχα στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες γύρισαν σταδιακά το παιχνίδι, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με +5 για το 62-57.



Με κλέψιμο του Μπιουκάναν και γκολ-φάουλ του Αμερικανού γκαρντ για το 62-60, ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία περίοδος. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να μην μπλέξει περεταίρω σε περιπέτειες, πατώντας το πόδι στο «γκάζι» στα εναπομείναντα λεπτά. Με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Λούντζη και Ράιτ, με τον πρώτο να έχει 8 πόντους και τον δεύτερο 9 (όλοι οι πόντοι των Πειραιωτών μέχρι εκείνο το σημείο), οι «ερυθρόλευκοι» εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 για το 79-66 στο 37'!



Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα μέτρα του, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να διαχειρίζεται την υπέρ του διαφορά μέχρι το φινάλε, φτάνοντας στη νίκη με το τελικό σκορ 85-73.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-41, 62-57, 85-73.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Δείτε το πώς εξελίχθηκε το ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x