Ελλάδα

Επικράτησε στο θρίλερ και πήρε το προβάδισμα ο Ολυμπιακός!

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που θα μνημονεύεται για χρόνια, ο Ολυμπιακός επικράτησε στην κόψη του ξυραφιού με 72-70 του Παναθηναϊκού και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που θα μνημονεύεται για χρόνια, τόσο για το πάθος και τις συγκινήσεις που χάρισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά και για το απίστευτο φινάλε, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 72-70 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και έκαναν το 2-1 στη σειρά στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών (1-1 το σκορ από την κανονική διάρκεια).

Ο αγώνας ήταν διαφήμιση του γυναικείου μπάσκετ, με απίστευτο ρυθμό και πολλές συγκινήσεις που κρίθηκε κυριολεκτικά στην εκπνοή του ματς με εκπρόθεσμο καλάθι των «πρασίνων», με την ομάδα του Γιώργου Παντελάκη πλέον να χρειάζεται μία ακόμα νίκη για να σηκώσει τον τίτλο.

Κορυφαίες για τις «ερυθρόλευκες» ήταν η Κόστοβιτς με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ και η Σταμολάμπρου με 16 πόντους και 4 ασίστ.

Για τον Παναθηναϊκό, η Μόργκαν βρέθηκε σε απίστευτη επιθετική βραδιά, πετυχαίνοντας 25 πόντους (8/18 εντός πεδιάς), έχοντας μαζί 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ωστόσο δεν έφτασε για να πάρουν το διπλό οι «πράσινες». Από κοντά ακολούθησαν οι Ριντ (14 πόντους, 15 ριμπάουντ) και Λύμουρα (11 πόντους).

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τις Κόστοβιτς, Αλεξανδρή, Σταμουλάμπρου, Ντέιβις και Φοντέιν, ενώ ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τις Λύμουρα, Μόργκαν, Κωτούλα Ριντ και Λεουτσάνκα. Δυνατό ξεκίνημα για τις «πράσινες», οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία και τα αρκετά λάθη του Ολυμπιακού, παίρνοντας το προβάδισμα με 8-0 στο τρίτο λεπτό.

0

Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη χρειάστηκαν να περιμένουν τρεισήμισι λεπτά για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι με δίποντο της Κόστοβιτς. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα έβρισκε λύσεις στην επίθεση και μάλιστα από μακριά, μειώνοντας στους δύο τη διαφορά χάρη στα διαδοχικά τρίποντα της Σταμάτη και της Σταμολάμπρου (10-12, στο 7'), ενώ λίγο αργότερα πέρασαν και για πρώτη φορά μπροστά με το δίποντο της Νικολοπούλου (15-14 στο 9'). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 17-17.

Σε... υψηλές πτήσεις συνέχισαν οι δύο ομάδες και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με γρήγορο ρυθμό και πολλά τρεξίματα. Με έξι μαζεμένους πόντους της Κόστοβιτς, οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν στο +5 για το 26-21 στο 15'. Ο Παναθηναϊκός όμως με ένα γρήγορο 6-0 σερί κατάφερε και πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 16' (26-27). Μάλιστα εννέα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο η Ριντ ευστόχησε σε δίποντο για το 30-32, με την Σταμολάμπρου να απαντάει στη λήξη του χρόνου για το 32-32 σκορ ημιχρόνου.

0

Παρόμοιο σκηνικό και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με την κάθε μία ομάδα να ξεκινάει με τρίποντο, αρχικά η Λύμουρα για τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια η Αλεξανδρή για τον Ολυμπιακό για το 35-35 στο 22'. Κάπου εκεί όμως, η πίεση και το άγχος του αγώνα οδήγησαν τις δύο ομάδες σε αρκετά άστοχα σουτ και σε αβίαστα λάθη, πηγαίνοντας πόντο-πόντο μέχρι και το 27', εκεί όπου η Κόστοβιτς ισοφάρισε σε 44-44. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τα κορίτσια του Παντελάκη μπροστά με +3 (49-46).

Αυτά που συνέβησαν στην τέταρτη περίοδο ήταν απίστευτα! Με την Μόργκαν να ευστοχεί σε δύο σερί τρίποντα, η ομάδα της Καπογιάννη έτρεξε ένα επιμέρους σερί 8-2, ξεφεύγοντας με το ισχνό +3 στο 34' (51-54). Παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενες έβρισκαν λύσεις σε κάθε απάντηση του Ολυμπιακού, διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα.

Με 70 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στο +4 (65-69) χάρη στις δύο εύστοχες βολές της Μόργκαν. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτριες του Ολυμπιακού έβγαλαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με την Κόστοβιτς σε πρώτο λόγο πήρε το προβάδισμα με βραχεία κεφαλή 36'' πριν το τέλος (70-69).

Στα 17 δευτερόλεπτα, η Χατζηνικολάου ισοφάρισε με 1/2 βολές, με τον Ολυμπιακό όμως να βρίσκει τεράστιο δίποντο με τη Σταμάτη (72-70), τέσσερα δεύτερα πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου.Στην τελευταία φάση του ματς, ο Παναθηναϊκός έτρεξε το γήπεδο, με την μπάλα να φτάνει στη Ριντ, η οποία σκόραρε, όμως μετά από τουλάχιστον τέσσερα λεπτά διαβουλεύσεων, οι διαιτητές έλεγξαν τη φάση και το ακύρωσαν ως εκπρόθεσμο.

Δεκάλεπτα: 17-17, 32-32, 49-46, 72-70

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: 72-70

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: 72-70

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x